singur acasa

Despre bătălia pentru difuzarea celebrei trilogii Singur Acasă, pe care anul acesta a câștigat-o Antena 1, au curs fluvii. Pare de necrezut că un film din 1990, difuzat anual, fără întrerupere a surescitat o asemenea dispută.

Un rșspuns de ce milioane de români se uită la aceastaă serie ni-l oferă și celebrul critic de film Irina Margareta Nistor. 

Cred că este un sindrom domnul Goe, un fel de domnul Goe american, şi de asta funcţionează aşa de bine. A rămas în memorie, e ca atunci când în copilărie mama arde mâncarea, iar adultul spune că mâncarea mamei e mai bună decât a soţiei, pentru că era arsă. Cu asta au deschis mulţi ochii după revoluţie. E o tradiţie, dar una nefericită. Un fel de Crăciun pe cartelă, aşa. Dar de ce nu putem avea un Crăciun minunat?. Nu cred că va veni ziua în care lumea nu se va mai uita la Singur Acasă", a spus aceasta.

Acum, nefiind disponibil pe nici o platforma de video streaming (Netflix, HBO GO, Amazon), Singur acasa se vede in Romania doar pe TV. Cu o singura exceptie, cand a fost difuzata de HBO, seria a fost difuzata de PRO TV in fiecare an in perioada sarbatorilor de iarna. In fiecare an postul PRO TV a obtinut cote de rating impresionante, milioane de romani alegand sa urmareasca comedia cu Macaulay Culkin, Joe Pesci si Daniel Stern. Partea a treia îi are in rolurile principale pe Alex D. Linz, Olek Krupa si Rya Kihlstedt



Anul acesta Antena 1 va difuza seria dupa cum urmeaza:

  • Singur acasa – 4 decembrie, de la ora 20:00
  • Singur Acasa 2: Pierdut in New York – 11 decembrie, de la ora 20:00
  • Singur Acasa 3 – 18 decembrie, de la ora 20:00

Asadar, fiindca in decembrie zilele de sambata sunt rezervate filmelor din seria Singur Acasa, Antena 1 a decis sa mute show-ul de comedie iUmor in seara de duminca, de la ora 20. Serile de duminica erau de regula cele rezervate emisiunii, dar in aceasta toamna postul a decis sa programeze sezonul 11 pentru serile de sambata, la bataie cu SuperStar de la PRO TV.


Singur Acasă va reveni însă la Pro TV în 2022. Se pare că agenţiile de media au fost anunţate că seria se va vedea la Pro TV în 2022, dar şi în 2023 şi 2024. Intre timp, in loc de Singur Acasa, Pro Tv va difuza ... Las Fierbinti.