ASBISc Enterprises Plc, distribuitor cu valoare adăugată, dezvoltator și furnizor de produse, soluții și servicii IT și IoT pe piețele în creștere din Europa, Orientul Mijlociu și Africa, a investit în EMBIO Diagnostics Ltd. 

EMBIO Diagnostics este o companie cipriotă de biotehnologie, care proiectează și dezvoltă dispozitive inovatoare, bazate pe biosenzori pentru diagnosticare rapidă în domeniul siguranței alimentare, al testării calității aerului și al cercetării de mediu. Compania a dezvoltat, de asemenea, dispozitive portabile care pot fi utilizate în industria medicală, pentru detectarea și diagnosticarea rapidă a SARS-CoV-2.

Dispozitivele de diagnosticare EMBIO sunt destinate atât utilizării profesionale (B2B), cât și individuale (B2C). EMBIO Diagnostics a construit de la zero sistemul unic, portabil, ultra-rapid și ultra-sensibil B.EL.D. (Bio Electric Diagnostics), unul dintre puținele analizoare chimice multifuncționale bazate pe biosenzori. B.EL.D poate detecta cu precizie bacteriile și alte substanțe chimice dăunătoare din anumite categorii de alimente, cum ar fi lactatele și legumele cu frunze, în doar câteva minute. 

\Dimensiunea pieței pentru siguranța alimentară din UE este, în prezent, de 4 miliarde EUR și crește cu o rată de 7% pe an, în timp ce dimensiunea pieței globale pentru siguranța alimentară este acum de 14,23 miliarde USD și crește cu 7,6% pe an . Acest fapt creează oportunități excelente pentru EMBIO, de a crește  și de a dezvolta în continuare cooperarea cu firme care operează în industrii precum: carne și păsări de curte, produse gata pentru consum, agricultură ecologică etc. 

EMBIO Diagnostics a creat, de asemenea, două dispozitive concepute pentru a detecta și diagnostica SARS-CoV-2. Primul este CovBELD, destinat detectării SARS-CoV-2 la om, prin analizarea tampoanelor de probe din tractul respirator superior, care operează cu precizie ridicată (96%), sensibilitate (93%) și specificitate (98%). Cel de-al doilea este AIRBELD, realizat pentru testarea calității aerului și detectarea poluării aerului și a virusului SARS-CoV-2 în mediu, inclusiv în birouri, restaurante, aeroporturi, magazine și școli.

Testele inițiale ale hardware-ului și software-ului B.EL.D, pentru detectarea și diagnosticarea antigenului cu proteina spike SARS-CoV-2 S1, au arătat că acestea funcționează cu precizie și viteză ridicate.

Siarhei Kostevitch, CEO și Președinte al Consiliului de Administrație ASBISc Enterprises Plc, a declarat: „Așa cum am anunțat, suntem deschiși către investiții interesante, care se încadrează în ADN-ul nostru inovator. EMBIO Diagnostics operează pe piața promițătoare a siguranței alimentare, a cercetării de mediu și a detectării rapide a bacteriilor și virusurilor, inclusiv SARS-COV-2. Conducerea companiei are o vastă experiență în domeniul biotehnologiei și este hotărâtă să dezvolte în continuare compania. Investim în dezvoltarea de tehnologii inovatoare, care să răspundă nevoilor globale actuale: diagnosticare rapidă și eficientă SARS-COV-2, precum și siguranța alimentară și a mediului. Sunt convins că prin introducerea acestor dispozitive inovatoare în canalele noastre de distribuție, EMBIO Diagnostics va obține un succes global, al cărui beneficiari vom fi și noi, în calitate de acționari ai companiei.”

Constantinos Loizou, CEO și fondator al EMBIO Diagnostics, a precizat: „Dezvoltăm soluții unice bazate pe biotehnologie, care ne pot îmbunătăți semnificativ viața de zi cu zi și, cu siguranță, pot crește calitatea acesteia. Suntem încântați că un investitor strategic și un inovator precum ASBIS ne sprijină cu resursele lor pe mai multe niveluri. Nevoia de a oferi produse și tehnologii inovatoare, care ne îmbunătățesc viața de zi cu zi, este o misiune care conectează ASBIS și EMBIO Diagnostics. Viziunea noastră de a oferi clienților soluții de monitorizare de vârf din industrie ne-a făcut parteneri. În plus, datorită prezenței geografice extinse a ASBIS și structurilor extinse de vânzări din 56 de țări din întreaga lume, comercializarea dispozitivelor noastre va fi mult mai rapidă. Avem planuri de dezvoltare ambițioase, așa că sunt convins că această cooperare va aduce beneficii tangibile ambelor părți.”