ixfy

IXFI anunță lansarea celei mai noi platforme pentru criptomonede ce facilitează tranzacții cu peste 500 de monede virtuale. Investiția inițială în dezvoltarea platformei este de 5 milioane de dolari.

Platforma IXFI asigură tranzacții sigure, lichiditate ridicată, zero costuri ascunse, ușurință în utilizare dar și posibilitatea de a testa inițial sistemul cu monede fictive, în zona de Playground, funcționalitate aflată în dezvoltare. Zona de Playground, destinată începătorilor, oferă și un sistem de puncte și recompense ce vor putea fi folosite ulterior în interfața principală. 

„IXFI oferă un ecosistem sigur și ușor de folosit ce facilitează tranzacționarea chiar și pentru cei mai puțin experimentați. Platforma își propune să ofere noi oportunități, independență dar și posibilitatea de a accesa facilități la care am visat cu toții. Obiectivul IXFI este să revoluționeze sistemul bancar, prin dezvoltarea în scurt timp a primului card ce va putea fi folosit la cumpărături în criptomonede, în parteneriat cu Visa”, spune Cristian Andrei, Fondator și CEO IXFI.



Compania a fost fondată în 2021 de către Cristian Andrei, CEO, Alexandru Bădoi, COO și Shailesh Rajbut, CTO, antreprenori experimentați pe piața din România, Elveția și India. 

Target: 1 milion de utilizatori în 2022 și lansarea primului card bancar din România ce va putea fi folosit la cumpărături, cu plată în criptomonede

IXFI este prima companie din România ce dezvoltă un card bancar cu care se vor putea face plăți direct în criptomonede, oriunde în lume. Cardul IXFI va fi lansat în 2022, în parteneriat cu Visa, iar în februarie anul viitor va fi disponibilă și aplicația pentru mobil, atât pentru iOS, cât și pentru Android.

Platforma își propune să continue dezvoltarea funcțiilor inovatoare, precum posibilitatea de a obține împrumuturi în cryptomonede, folosind drept garanție bunurile din portofoliu, dar și de a deschide un cont individual generator de dobândă.

IXFI oferă flexibilitate crescută și prin opțiunea de a seta tranzacții automate pe baza datelor și rapoartelor pe care compania le oferă în timp real. Traderii pot să aleagă între spot trading și crypto swap, cu posibilitatea de a cumpăra criptomonede cu un card de credit, în condiții de siguranță ridicată, cu suportul unui serviciu clienți disponibil 24/7. Un alt avantaj este posibilitatea de a folosi platforma fără adresă de portofel digital, cu condiția înregistrării prealabile în platformă a ambilor utilizatori. 

Asemenea modelului de dobândă bancară, IXFI oferă un program de economisire și creștere a veniturilor pasive în cadrul căruia utilizatorii au șansa de a-și face depozite de criptomonede la termen, pentru a-și mări câștigurile. IXFI oferă rate APY competitive pentru criptomonedele lor, inclusiv pentru stablecoins. 

În prezent, cele mai importante tranzacții de pe piața criptomonedelor sunt prea complexe chiar și pentru traderii experimentați, care întâmpină astfel probleme în utilizarea produselor. Acestei provocări se adaugă costurile ridicate de trading, lipsa de lichiditate și a unui serviciu adecvat de suport clienț.