Recent

latest

Lanțul de restaurante Spartan se extinde în Austria

Lanțul de restaurante Spartan s-a extins în afara țării și a inaugurat primul său restaurant din Austria, în Donauzentrum Viena.

marți, decembrie 28, 2021

/ by Bogdan Chirea
spartan

Lanțul de restaurante Spartan s-a extins în afara țării și a inaugurat primul său restaurant din Austria, în Donauzentrum Viena. Investiția totală pentru deschiderea locației din capitala Austriei a fost de 400 de mii de euro.

„Viena, capitala istorică a Austriei, este oraşul care oferă cele mai bune condiţii de viaţă din lume, potrivit ediţiei de anul acesta a unui clasament realizat de compania de consultanţă în resurse umane Mercer. Intenționăm să abordăm piața germană, iar Viena reprezintă cea mai bună poartă de intrare din punctul de vedere al poziționării sale geografice, dar și al turismului și reputației de care se bucură. În Austria, piața francizelor este foarte dezvoltată și se pliază foarte bine pe modelul nostru de dezvoltare, tocmai de aceea am ales să începem cu Viena și să continuăm mai apoi cu întreaga Austrie și cu Germania”, a declarat Ștefan Mandachi, fondatorul lanțului de restaurante Spartan.

În locația nou deschisă din Viena, dintre cei 15 angajați, majoritatea sunt români stabiliți în capitala Austriei.

Pentru perioada următoare, Spartan are în plan să continue extinderea în afara granițelor țării, fiind deja în negocieri cu alte două spații doar în Viena: SCS Viena și Hauptbanhof.

Pentru anul 2022, lanțul de restaurante condus de omul de afaceri Ștefan Mandachi a bugetat deja deschiderea a 10 restaurante în afara țării, în Austria și în Germania. Momentan, Spartan caută locații și parteneri francizați în Germania.


De asemenea, tot în anul 2022, Spartan va deschide cinci locații pe coasta de sud a Spaniei, după ce, toamna aceasta, Ștefan Mandachi a mers personal pentru a prospecta piața din Spania.

Extinderea Spartan nu se rezumă doar la aceste țări; lanțul de restaurante se pregătește să intre și pe piața din Anglia, cu un prim restaurant deschis în Londra.

Lanțul de restaurante a fost fondat în 2012 și numără 70 de restaurante, dintre care 27 sunt restaurante proprii și alte 43 sunt în sistem de franciză, deschise în capitală și în 44 de localități din țară:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Translate

libris.ro
Nu pierde
© all rights reserved
made with by templateszoo