evomag.ro

Recent

latest

Mesaje de Ziua Națională într-o înregistrare pentru HISTORY Channel

miercuri, decembrie 01, 2021

/ by Bogdan Chirea
history romania

Televiziunea HISTORY Channel a lansat un videoclip cu mesaje de 1 Decembrie pe contul său de YouTube, precum și pe canalele aferente de social media, invitând diverse personalități și fani ai televiziunii să le transmită un gând românilor de Ziua Națională. 

Mesajele sunt ilustrate cu imagini ale epocii cu Regina Maria și Regele Ferdinand, colorizate cu ajutorul tehnologiei moderne, extrase din aclamatul film documentar „Maria - Inima României”, produs de Chainsaw Film Productions și difuzat împreună cu „Regele Mihai: Drumul către casă” de Ziua Națională la HISTORY Channel. 

Au transmis mesaje criticul de film Irina Margareta Nistor, cântăreața Paula Seling, președintele Federației Române de Rugby (FRR) Alin Petrache și producătorul de film Dan Drăghicescu. Lor li se alătură locuitori ai Bucureștiului și simpatizanți ai HISTORY Channel: Anca Simion, Raluca Ene și Bogdan Drăgan.

„1 decembrie, Ziua Națională a României, pentru mine înseamnă bucurie, bucuria unității tuturor românilor, înseamnă un moment istoric de maximă importanță pentru toți românii, înseamnă să simțim să fim și să gândim românește. La mulți ani, dragi români! Să fiți puternici, să fiți uniți și să fiți învingători”, a spus cântăreața Paula Seling. 

„După cum bine știți, România împlinește 103 ani de la Marea Unire. România a făcut istorie la Paris, în 1924, cucerind prima medalie olimpică a românilor”, a adăugat Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby, reamintind despre medalia de bronz câștigată de echipa națională de rugby a României. 

„Îmi place să îmi imaginez cum era atunci... Regele [Mihai] avea un an și Regina [Maria] era încoronată la Alba Iulia împreună cu Regele Ferdinand. Ce frumoasă călătorie în timp... numai filmul ne îngăduie așa ceva,” a spus criticul de film Irina Margareta Nistor, lansând o invitație deschisă de a urmări documentarele „Maria – Inima României” și „Regele Mihai: Drumul către casă”. Producțiile sunt transmise astăzi de la ora 15:15 și în reluare de la ora 21:00, la HISTORY Channel. 

Producătorul asociat al celor două filme documentare Dan Drăghicescu a oferit și el un mesaj la ceas aniversar: „103 de istorie. 103 ani de progres, 103 ani de evoluție. Urmăriți istoria! Istoria bine înțeleasă în prezent reflectă viitorul! La mulți ani România!”

„Anul acesta, de 1 Decembrie se împlinesc 103 ani de la Marea Unire de la 1918. Iubim această țară pentru că are, a avut și va avea întotdeauna eroi”, a conchis Bogdan Drăgan, locuitor al Bucureștiului.


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Translate

Citește-ne și pe Google News

litera.ro
Nu pierde
© all rights reserved
made with by templateszoo