Una dintre cele mai importante companii producătoare de smartphone-uri investeşte în tehnologii fundamentale pentru a oferi utilizatorilor cea mai bună experienţă.

vivo lansează Laboratorul de Reţele de Comunicații în Dongguan, China. Compania a investit masiv şi a încheiat prima din cele trei etape de construcţie în colaborare cu Academia Chineză de Informaţii şi Tehnologie de Comunicaţii. Cu ajutorul centrelor de dezvoltare de ultimă generaţie, vivo îşi doreşte să devină un lider în inovaţii tehnologice şi să ofere utilizatorilor de smartphone-uri din întreaga lume produse şi servicii superioare.

Prin reproducerea unei infrastructuri 5G ce include tehnologii pentru staţiile şi reţelele de bază, aşa cum sunt folosite pe scară largă de principalii operatori globali, laboratorul poate adapta şi simula cu uşurinţă intervale de frecvenţă variabilă pentru reţele comerciale 5G/4G. Aşadar, multe dintre testele care trebuiau realizate înainte în spaţii deschise pot fi făcute acum cu precizie în noul laborator.

Condiţiile extreme, precum semnal slab, străzi aglomerate şi mişcare cu viteze mari, pot fi studiate în laborator, asigurând astfel o performanţă avansată a smartphone-urilor vivio în orice context.

Pe lângă testarea contextelor din viaţa de zi cu zi, inginerii vivo pot simula diverse medii comerciale în care au loc mai multe activităţi, precum jocuri, apeluri video şi transmisii live. Folosind toate aceste contexte, aplicăm o metodă de verificare end-to-end care foloseşte informaţii şi analize pentru optimizarea produselor, oferind astfel utilizatorilor noştri cea mai bună experienţă.

Inginerii din toate centrele vivo pot folosi Laboratorul pentru cercetare în diferite domenii, de la protocoale de comunicare de bază la experienţa utilizatorilor. De exemplu, în laborator sunt dezvoltate modele de testare pentru îmbunătăţirea consumului de energie în diferite reţele, în contexte variate. Tot în laborator, vom urmări cu atenţie evoluţia tehnologiilor de comunicaţii şi felul în care acestea se adaptează la dezvoltarea standardelor 5G, inclusiv în cazul standardului 5G NR Release 16, pentru a ne asigura că utilizatorii produselor vivo sunt printre primii care au acces la cele mai recente inovaţii.

Folosind o abordare centrată pe utilizator, laboratorul îşi propune să se asigure că smartphone-urile vivo se pot adapta la reţelele complexe în condiţiile din viaţa reală. În timpul procesului de R&D, mii de prototipuri sunt testate atent în noul laborator pentru a ne asigura că fiecare telefon ajunge la utilizator cu funcţii excelente de transmisie de semnal şi transfer de date, cu consum optim de energie şi cu performanţă stabilă. 


În ceea ce priveşte rezistenţa sistemului şi stabilitatea performanţei, în laborator a fost amenajat un spaţiu amplu de testare a stabilităţii reţelelor la scară mare unde realizăm testarea strictă a fiecărui smartphone. Procesul include peste 4.000 de ore de testare cu alimentare continuă cu energie, testare cu peste 1.000 de ore de transfer de date şi testare cu peste 10.000 de apeluri mobile iniţiate şi încheiate.

„Noul Laborator reprezintă felul în care vivo priveşte inovaţia pe termen lung şi eforturile susţinute în domenii puţin cunoscute utilizatorilor, dar care sunt foarte importante pentru a obţine produse performante. În continuare, vivo va investi tot mai mult în tehnologii fundamentale.“ a declarat Jingcai Liu, Director General al departamentului Tehnologie de Testare şi Managementul Reputaţiei la vivo. „Având o abordare centrată pe utilizator, vivo are în vedere patru domenii pe care doreşte să le dezvolte pe termen lung: sistemul de imagine, sistemul de operare, design-ul industrial şi performanţa. Ne vom strădui să oferim produse şi servicii superioare care să îndeplinească nevoile utilizatorilor noştri.“