cinema city brasov

Cinema City, cel mai mare operator de cinematografe din România îşi deschide porţile pentru cinefilii din Braşov, noul cinematograf multiplex fiind amplasat în centrul oraşului, în AFI Braşov.

Cel de-al 28-lea multiplex Cinema City  îşi aşteaptă spectatorii într-un spaţiu ultra modern  care cuprinde 8  săli dotate cu tehnologie inovatoare la cele mai înalte standarde, complet digitalizate, cu sonorizare şi imagine impecabile, dintre care un număr de 7 săli pentru vizionarea filmelor în format 2D şi 3D, precum şi o sală cu formatul special 4DX, care va permite spectatorilor să experimenteze filmele cu toate simţurile şi va oferi senzaţia că fac parte din tot ceea ce se întâmplă pe Marele Ecran. Valoarea investiţiei se ridică la 7 milioane de euro, fiind susţinută de Cinema City împreună cu dezvoltatorul centrului comercial.

Spectatorii vor descoperi în premieră noul standard de confort excepţional în vizionarea cinematografică: noile fotolii de lux cu design adaptat unei poziţii perfecte, uşor de ajustat datorită spătarului rabatabil; forme ergonomice, materiale sustenabile premium, care contribuie la reproducerea fidelă a curburii lombare. Iar pentru relaxarea supremă, cele 1.044 de fotolii Cinema City sunt dotate cu suport dublu de băuturi şi snack-uri, pentru rezerve suficiente chiar şi pentru cele mai epice producţii cinematografice!

Tehnologia revoluţionară 4DX permite spectatorilor să fie parte din film 100%, acţiunea de pe ecran fiind sicronizată cu efectele speciale. Scaunele mobile, soluţiile ambientale şi efectele senzoriale de ultimă generaţie (apă, vânt, mişcare şi miros) vor oferi cinefililor braşoveni o experienţă cinematografică memorabilă.

Pentru Cinema City, este important ca spectatorii să poată alege nu doar filmul pe care-l vor urmări, ci şi cum doresc să-l vizioneze la cinema. Al şaselea cinematograf 4DX din România din cele 755 internaţionale este acum deschis braşovenilor, iar cele 140 de scaune senzoriale vor ajuta spectatorii să trăiască la maxim producţiile momentului. 21 de senzaţii numai în sala 4DX - arome de cafea sau trandafiri, vânt puternic, fulgere intense, stropi de ploaie sau… ninsoare? Le găsiţi pe toate doar în sala 4DX din Cinema City Braşov.

„Suntem extrem de bucuroşi să deschidem pentru braşoveni un spaţiu cinematografic spectaculos la aceleaşi standarde oferite de Cinema City în orice capitală europeană şi oraş unde este prezent. Indiferent că deschidem la Londra, Belfast sau Braşov, există aceleaşi standarde în toate cele peste 9.000 de săli de cinema şi cele 750 de cinematografe din lume. Cu toate că am parcurs o perioadă provocatoare, echipa Cinema City îşi onorează promisiunea de a oferi cele mai bune experienţe cinematografice şi inaugurează în luna iubirii, cel mai modern multiplex din Braşov. Ce declaraţie de dragoste mai mare pentru braşovenii cinefili decât această deschidere, care va funcţiona ca spaţiu de exprimare a show-ului cinematografic, la superlativ”, a declarat Ioana Ionescu, Marketing Manager Cinema City.


Cinema City România colaborează cu toţi distribuitorii importanţi de filme şi proiectează cele mai noi şi de succes producţii româneşti şi internaţionale. Mai mult decât atât, iubitorii de film se vor bucura de promoţii şi de multe evenimente cinematografice dedicate.

Cinema City aniversează 15 ani în România

Cinema City, cel mai mare operator de cinematografe din România, parte din Cineworld Group, al doilea mare operator de cinema din lume, aniversează  în 2022, 15 ani de activitate în România.

Lider de piaţă în România, Cinema City a contribuit la relansarea pieţei de cinema din ţară, investind constant în extinderea reţelei, în calitatea serviciilor  şi în dezvoltarea de tehnologii care să răspundă nevoilor iubitorilor de filme. Numai în ultimii doi ani, Cinema City a investit 20 de milioane de euro şi urmează şi alte proiecte în perioada următoare.

De-a lungul celor 15 ani de activitate constantă şi responsabilă, Cinema City se mândreşte cu lansarea celor mai inovatoare moduri de vizionare a unui film şi cu multe proiecte şi rezultate spectaculoase:

  • peste 65,5 milioane de bilete vândute din 2007 până în 2020 şi milioane de spectatori care au trăit filmul în sălile Cinema City
  • aproximativ 3.000.000 de proiecţii cinematografice care au încântat publicul român

„În cei 15 ani de prezenţă în România am schimbat modul în care românii vizionează filmele pe marele ecran, standardele lor au devenit reperele noastre şi ne-am propus de fiecare dată să întrecem aşteptările. Toate serviciile oferite spectatorilor reflectă preocuparea constantă a echipei Cinema City de a inova, pentru a le oferi acestora acces la cele mai noi tehnologii şi oportunităţi aduse de transformarea digitală. Doar astfel, vizionarea unui film pe marele ecran devine de neuitat”, a completat Ioana Ionescu.