grindr

Grindr înăsprește controalele de confidențialitate pentru Satul Olimpic din Beijing. Bloomberg a aflat că aplicația de întâlniri gay blochează persoanele din afara satului să folosească funcția Explore bazată pe locație pentru a găsi sportivi în zonă sau în apropiere. 

Mișcarea este menită să-i protejeze pe sportivi de hărțuire sau persecuție, astfel încât aceștia să se poată „simți încrezători” în legătură între ei în timpul Jocurilor Olimpice de iarnă, a declarat directorul Grindr for Equality, Jack Harrison-Quintana.

Oricine folosește Grindr în interiorul satului va vedea o fereastră pop-up care le spune că oamenii din afara zonei nu pot naviga în zonă folosind Explore. „Confidenţialitatea ta este importantă pentru noi”, spune Grindr în alertă. Este prima dată când Grindr oferă o astfel de notificare.

Anterior, utilizatorii Grindr de oriunde puteau găsi sportivi olimpici prin Explore. Deschiderea a creat o problemă serioasă pentru sportivii din țări care fie criminalizează sexualitatea LGBTQ, fie au puternice prejudecăți culturale împotriva acesteia. Problema este mai mult decât doar ipotetică — Insider notează că utilizatorii TikTok și Twitter au găsit numeroase profiluri de întâlniri cu sportivi în timpul Jocurilor Olimpice de vară de la Tokyo, iar un site de știri american a retractat un articol care a găsit sportivi LGBTQ în timpul jocurilor de vară din 2016 de la Rio de Janeiro.

Potențialul de abuz a fost deja ușor limitat după ce Grindr și-a retras aplicația din App Store Apple din China din cauza preocupărilor legate de reglementările transfrontaliere privind datele (aplicația în sine rămâne funcțională). Dacă totul merge bine, însă, măsura va permite sportivilor gay să se conecteze în timpul Jocurilor Olimpice de la Beijing, fără să se teamă de ce se întâmplă când se întorc acasă.