propaganda rusă

Site-urile de propagandă pro-ruse au început să se plângă și se consideră nedrpetățite pentru că statul român a decis să le cenzureze prin interzicerea lor în România.

Într-o declaratie de presă de azi, purtătorul de cuvânt al Guvernului a anunțat o serie de măsuri menite să interziscă răspândirea de știri false sau informații manipulatoare de către organe de presă controlate de autoritățile de la Kremlin.

Vă spuneam că sunt o serie de măsuri pe care autoritățile române le-au luat în această perioadă pentru a bloca anumite surse identificate ca propagând știri false, în contextul crizei din Ucraina. O să prezint o listă a acestor site-uri, care unele dintre ele au fost deja închise, altele urmează să fie închise, procedurile sunt începute: bitinitiators.com/blog.html, profitsmall.com, https://yourincome.site, ru.md.sputniknews.com, md.sputniknews.com, ro.md.sputniknews.com, citestesitu.com, rtnews.ro și cloudx.ro. Acestea fac obiectul măsurilor pe care le-am anunțat.

Aș vrea să adaug că, începând din această seară, potrivit datelor comunicate la nivelul guvernului, ultimul operator care furnizează serviciile TV în România va opri difuzarea Russia Today în România. Începând din această seară niciun operator de difuzare a Russia Today din România nu va mai avea acest serviciu activ. După cum știți, la nivel european au fost deja anunțate măsuri de blocare a nedifuzării, atât a conținutului Russia Today, cât și a Sputnik. - a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului.


 O parte din site-urile mentionate mai sus sunt inca active si pare ca sunt manageriate de o firma denumita CloudX Agency care scrie pe unul din site-urile detinute ca:

În ultimul comunicat de presă al Guvernului României, site-ul a fost menționat ca făcând propagandă rusa. Articolele publicate sunt defapt articole preluate din presa română și cerem lămuriri oficialilor. Asteptăm să vedem care sunt articolele care au fost marcate ca fake news sau pro-rusia, pentru a putea rezolva situația neplăcuta!

Un link catre pagina de facebook a agentiei  Cloud X ne relevă ca aceasta ar avea legături cu agentia de presa AM Press,  infiintata de poetul Lucian Avramescu şi prozatorul Eugen Mihaescu. Agentia se plange pe site-ul sau ca a intampinat foarte mari dificultati si cu un istoric zbuciumat.

Accesarea site-ului RT.com este in mare parte blocata in momentul de fata, site-ul de propaganda rus afisand dese erori prin care spune ca a detectat atacuri DDOS iar accesul este interzis.