zgârieturi

Oricât de multă grijă ai avea, la un moment dat telefonul tău va avea de suferit. Indiferent dacă este vorba despre cheile de la mașină, care stau în același buzunar sau dacă îl scapi pe jos într-un moment de neatenție, ecranul unui telefon se poate zgâria destul de repede.

Chiar dacă multe modele de telefoane vin cu straturi de protecție precum Corning Gorilla Glass, foarte mulți dintre noi alegem să punem peste ecranul unui telefon o folie de protecție.

Înlocuirea ecranului este necesară atunci când zgârieturile afectează funcționalitatea acestuia, dar uneori această operațiune este prea scumpă și nu ar trebui prea des realizată. Efectul este o zonă gri din buget, care te poate destabiliza în unele perioade. Cu toate acestea, anumite zgârieturi ale ecranului pot fi rezolvate cu ajutorul unor metode mai nonconformiste, dar care s-au dovedit că funcționează.

Aceste metode neconvenționale sunt destul de populare, dar trebuie să știi că nimeni nu garantează pentru ele. Dacă nu ești atent atunci când le aplici, se poate ca dauna telefonului să crească sau chiar să-l scoată cu totul din funcțiune. Dacă vrei cu adevărat să fii liniștit și fără grija zgârieturilor cu foliile pentru telefoane ai putea rezolva definitiv această problemă.

Revenind la metodele pentru eliminarea zgârieturilor, înainte de a încerca oricare dintre acestea, asigură-te că ai oprit telefonul, că ai scos bateria și că ai sigiliat porturile cu bandă adezivă. Vei preveni în acest fel orice scurgere accidentală a lichidelor în interiorul telefonului.

Lustruirea ecranului

Pentru a pune în aplicare această metodă, vei avea nevoie de un set special pentru lustruit sticla, format dintr-un tampon care are o suprafață ușor abrazivă și câteva instrumente pentru șlefuirea finală. Această metodă este, în general, eficientă pentru îndepărtarea zgârieturilor fine, așa că merită să investești într-un kit special.

Pasta de dinți

Foarte mulți utilizatori au mărturisit că au rezolvat această problemă spinoasă a ecranului zgâriat, cu ajutorul unei soluții la îndemâna oricui. Pasta de dinți este o variată magică, ce pare prea simplă pentru a fi adevărată. Deoarece este special creată pentru a curăța depunerile de pe dinți, se poate să aibă același efect fin abraziv asupra ecranului telefonului. Dacă vei folosi un tampon moale de bumbac pentru a freca insistent zgârietura respectivă, vei fi surprins să vezi că are și efect. Nu uita să utilizezi întotdeauna pastă de dinți și să eviți orice variantă pe bază de gel.

Bicarbonatul de sodiu

Atunci când este amestecat cu puțină apă, bicarbonatul de sodiu se transformă într-o pastă antidegresantă și slab abrazivă. Efectul este similar cu cel al pastei de dinți sau chiar mai bun. Cu siguranță, va trebui să freci cu multă grijă ecranul cu această soluție, deoarece se poate nu doar să niveleze zgârieturile vechi, dar chiar să provoace altele noi. În special dacă ai ecranul din plastic, este recomandată manevrarea cu grijă și fără să insiști prea mult în aceeași zonă.

Pudră pentru bebeluși

O altă metodă pentru a crea o pastă ce poate diminua aspectul zgârieturilor de pe ecran, este să amesteci pudră pentru bebeluși cu puțină apă. Repetă instrucțiunile de la metoda cu bicarbonat de sodiu și vei avea o variantă mult mai blândă cu care poți rezolva problema zgârieturilor.

Uleiul vegetal

Poți alege o variantă solidă, cum este untul de cocos ori una lichidă, cum este uleiul de floarea soarelui. Aparent, această metodă funcționează foarte bine ca soluție temporară, iar o picătură mică va cosmetiza în mod rezonabil zgârieturile enervante.

Ou și piatră de alaun

Sulfatul de aluminiu de potasiu, cunoscut și sub denumirea de piatră de alaun, poate fi destul de ușor găsit în farmacii și în magazinele naturiste. Amestecă-l cu puțin albuș de ou, încălzește-l într-o crăticioară, iar apoi înmoaie o lavetă de microfibră în această soluție. Pune cârpa de microfibră pe o tavă șii las-o să se usuce la cuptor. După ce o scoți, clătește-o rapid cu apă rece, stoarce-o, iar apoi repetă de 2-3 ori pașii de mai sus. La final, utilizează cârpa astfel tratată pentru a șlefui cu delicatețe zgârieturile de pe ecranul telefonului.

Creme pentru îndepărtarea zgârieturilor auto

Cremele pentru îndepărtarea zgârieturilor auto pot minimiza și scăpa de zgârieturile minore. Pur și simplu aplicați crema pe o cârpă curată și moale și ștergeți ecranul într-o mișcare blândă, învolburată.

Este ideal, ca înainte de a încerca oricare dintre metodele de mai sus, să faci o probă rapidă pe un telefon vechi. Chiar dacă metoda funcționează, trebuie să ai în vedere că este destul de riscantă și nimic nu îți garantează succesul, iar situația ecranului tău se poate chiar înrăutăți.

Acoperă zgârieturile cu un protector de ecran

Dacă nu doriți să riscați alte zgârieturi pe ecranul telefonului folosind metodele de mai sus și preferați să nu cheltuiți banii pentru a-l repara profesional, puteți oricând să acoperiți zgârieturile folosind un protector de ecran. Deși acest lucru nu va elimina sau reduce vizibilitatea zgârieturilor adânci, vă va ajuta să evitați deteriorarea suplimentară a telefonului. Deci nu va rezolva problema, dar o va împiedica să se agraveze.

Cu excepția cazului în care, desigur, scăpați telefonul.