Disney, Warner, Sony

Studio-urile Warner Bros, Disney și Sony au oprit lansarea de filme în cinematografele rusești, după invazia Ucrainei. 

Anunțurile înseamnă că lansările de filme majore The Batman, Turning Red și Morbius nu vor mai avea loc așa cum era programat în țară.

Aceste decizii vin în timp ce guvernele din întreaga lume și-au intensificat sancțiunile împotriva Moscovei. În ultimele zile, corporațiile globale, inclusiv producătorii de mașini și giganții energetici, au tăiat relațiile de afaceri cu Rusia.

Filmul de succes al Warner Bros, The Batman, urma să fie lansat vineri în Rusia.

„În lumina crizei umanitare din Ucraina, WarnerMedia întrerupe lansarea lungmetrajului „The Batman” în Rusia”, a declarat un purtător de cuvânt.

Între timp, Disney a amânat lansarea în Rusia a filmului de animație Pixar, Turning Red.

„Având în vedere invazia neprovocată a Ucrainei și tragica criză umanitară, întrerupem lansarea în cinematografe a filmelor în Rusia”, a spus Disney într-un comunicat.

Gigantul de divertisment a adăugat că va colabora cu organizațiile neguvernamentale pentru a oferi „ajutor urgent și alte asistențe umanitare refugiaților”.

De asemenea, Sony a oprit lansarea adaptării sale Marvel Morbius în Rusia.

„Având în vedere acțiunea militară în desfășurare în Ucraina și incertitudinea rezultată și criza umanitară care se desfășoară în acea regiune, vom întrerupe lansările în cinematografe planificate în Rusia”, a declarat un purtător de cuvânt.