acasa

Postul de televiziune ACASA revine dupa cativa ani in care s-a numit PRO 2 si a devenit o televiziune cu 5 seriale pe zi reluate in bucla, la fel ca si Acasa Gold, care devenise PRO GOLD.

La momentul renuntarii la numele ACASA si la Sport.ro, managementul PRO spunea ca "Fiecare dintre canalele noastre secundare era perceput ca o entitate distinctă. Din aceasta toamnă, ne dorim ca universul PRO sa devina mai mare, mai puternic, iar grupul PRO sa fie perceput ca un întreg. Avem canale secundare foarte puternice, cu o istorie bogata și ne dorim ca fiecare dintre acestea sa funcționeze sub aceeași umbrela PRO", a precizat Aleksandras Cesnavicius, CEO Pro TV

Schimbarea a avut loc in toamna anului 2017 si de atunci cifrele de audienta ale canalelor secundare ale grupului au scazut si mai mult. 

In 2021, PRO 2 a avut o medie pe zi de 38000 de telespectatori si a ocupat locul 17 in clasamentul posturilor. 

Postul Acasa TV a fost înființat pe 2 februarie 1998, deținut de PRO TV SRL, care face parte din CME. Inițial acest proiect era denumit Familia TV, fiind gândit ca un canal de familie. 

Acasă TV înregistra audiențe record clasându-se pe locurile 2-3, fiind o performanță de neegalat până în prezent pentru un canal TV de nișă transmis exclusiv prin companiile de cablu TV. 

Primele vedete Acasă TV au fost: Simona Mihăescu (actualmente prezintă emisiuni culinare), Catrinel Dumitrescu, Eugenia Șerban și Cătălina Mustață. 

O emisiune importantă a fost și Acasă la români, prezentată de Catrinel Dumitrescu și Emil Hossu, unde s-au remarcat Alexandru Pop „Văru' Săndel”, Șerban Georgevici „Văru' Văsălie”, Aurelian Preda, Cornelia și Lupu Rednic ș.a. De asemenea emisiunea De 3X femeie, prezentată de Mihaela Tatu a atins audiențe spectaculoase și nu ultimul rând poate cel mai urmărită emisiune de weekend a fost emisiunea "Chef de Chef". Emisiunea a fost prima emisune dedicată exclusiv noilor genuri de muzică dar mai ales pentru manele de calitate. Acolo au cântat: Adrian Copilul minune, Vali Vijelie, Costi Ioniță, Andra, Adi de la vâlcea, Minodora, Trupa L.a și multi alți artiști.

Alte emisiuni difuzate de Acasă TV: Ia-mă acasă!, prezentată de Simona Mihăescu; Ce se-ntâmplă, doctore?/Doctorul casei, prezentată de Irina Reisler; Acasă la... cu Ruxandra Săraru; Spune drept!; Din viață; Autograf pentru mama, toate prezentate de Ruxandra Săraru; Salonul muzical Acasă - Lista lui Sava prezentată de Iosif Sava; Acasă la bunica, găzduită de Monica Ghiuță; Știrile de Acasă prezentate de Corina Dănilă, respectiv Petre Cătălin Fumuru, Povestiri adevarate cu Cabral.

Pe 9 mai 2014 întregul departament care se ocupă de Poveștiri Adevărate, Poveștiri de Noapte, Cancan.ro, Dincolo de poveștiri și Doctorul casei a fost restructurat

Acasă TV s-a orientat mai mult către producțiile sudamericane înregistrând audiențe record. În istoria ei a adus in Rom\nia cele mai frumoase actrițe de telenovele din Mexic și nu numai, ca de exemplu, în anul 2001 a venit pentru prima dată în România cântăreața și actrița Natalia Oreiro, care a sustinut două spectacole unul la București și celălalt la Timișoara . Apoi în anul 2004 a venit, tot pentru prima dată, actrița Gabriela Spanic, aceasta inregistrand un episod special pentru serialul Numai iubirea iar în anul 2007 a venit în România actrița Edith Gonzalez care a interpretat un episod in serialul Inimă de țigan, Formatia mexicana RBD, celebra pentru serialul Rebelde, difuzat de ACASA TV, a venit in Romania de doua ori, creand un adevarat fenomen in randul adolescentilor.

ACASA TV a difuzat de asemenea si primele telenovele românești, care au lansat o serie de vedete. Din 2004 si pana in 2014 a difuzat:

An

Titlu original

Protagoniști

2004

Numai iubirea

Corina DănilăAlexandru Papadopol

2005

Lacrimi de iubire

Dan BordeianuAdela Popescu

2005

Păcatele Evei

Alexandru PapadopolOana Zăvoranu

2006

Iubire ca în filme

Dan BordeianuAdela Popescu

2006

Daria, iubirea mea

Victoria RăileanuAdrian Ștefan

2007

Inimă de țigan

Andreea IbackaDenis Ștefan

2007

Războiul sexelor

Diana DumitrescuAlexandru Papadopol

2008

Regina

Bogdan AlbulescuDiana Dumitrescu

2008

Îngerașii

Ioan IsaiuAdela Popescu

2008

Doctori de mame

Medeea MarinescuVlad Zamfiresu

2009

Aniela

Mihai PetreAdela Popescu

2010

Iubire și onoare

Mădălina DrăghiciRadu Vâlcan

2013

Îngeri pierduți

Diana DumitrescuIoan Isaiu

2014

O nouă viață

Cristina CiobănașuVlad Gherman


Dupa ce a decis sa renunte la brandul ACASA si a transormat posturile secundare in canale ce au difuzat doar seriale, reducand la minim costurile, cei din managementul PRO TV au decis sa revina la sentimente mai bune.

Florin Turcilă, reprezentantul Pro TV, despre noile transformări: 

„Schimbările de denumire ale canalelor sunt dictate, de fapt, de schimbările de conţiunt pe care avem de gând să le facem în canalele noastre tematice.

În sensul că mărim numărul de producţii specifice locale pentru fiecare dintre aceste canale. Reducem numărul de conţinut care în perioada anterioară trecea de la Pro TV la celalalte canale, acele reluări. Practic fiecare dintre aceste canale va deveni mult mai diferit faţă de celalte, încercând să ne atingem ţinta de a avea nişte canale cu o identitate separată de canalul principal. 

Cuvantul incercare lasa de inteles ca ACASA TV va fi inca departe de gloria de odinioara. Reprezentantul PRO TV spune ca: "În aceste canale se va investi în conţinut specific, ceea ce credem noi că, în urma experienţei din perioada anterioară, va fi în asentimentul telespectatorilor noştri."

Pana sa ajunga sa fie din nou un post de nisa pentru femei, relansatul ACASA are de recuperat identatea pierduta, site-ul propriu, 

Poatul Pro Gold se va reintoarce si el la denumirea anterioara Acasa GOLD, in timp ce PRO X, se transforma in PRO ARENA, un canal care va continua sa fie un amalgam de continut care sa fie dedicat pentru publicul masculin.