fondul de pace

Fondul Ucrainean Pentru Pace lansat de Romanian United Fund și Ambasada României  în Statele Unite a strâns cu succes peste 100.000 de dolari de la lansarea în urmă cu 72 de ore. Noua sumă țintă este de 200.000 USD și poate fi ridicată în curând la 500.000 USD.

Fondul de ajutor umanitar este strâns în beneficiul refugiaților din Ucraina care sosesc în România. Fondurile vor fi folosite pentru achiziționarea de alimente, îmbrăcăminte, medicamente și articole de igienă și pentru a oferi adăpost, încălzire și echipamente necesare, precum și sprijin psihologic, educațional și de azil refugiaților ucraineni.

100% din fonduri vor fi acordate în mod transparent uneia sau mai multor organizații nonprofit din România care sunt implicate activ în zona de criză, care au demonstrat un angajament semnificativ pe termen lung față de eforturile de ajutorare. Lucrăm îndeaproape cu aceste organizații pe teren pentru a identifica nevoile pe termen mediu și lung și pentru a aloca aceste fonduri în cel mai bun mod posibil.

„Sunt vremuri tragice când trebuie să ne gândim la copiii, femeile și bărbații ucraineni, care nu au de ales decât să fugă de război și teroare. România oferă asistență umanitară și este pregătită să facă față consecințelor umanitare generate de acest conflict nedorit”. - Ambasadorul Andrei Muraru.

„Gândurile noastre se îndreaptă către toți refugiații din Ucraina care au nevoie de hrană, adăpost și medicamente. Cu toții suntem mândri să sprijinim organizațiile românești care lucrează neobosit pentru a ajuta refugiații ucraineni care vin în țara noastră.” - Mihai Lehene, Președintele RUF.

În strângerea acestor fonduri, contăm și suntem recunoscători pentru sprijinul Consulatului General al României la Chicago, Federației Organizațiilor Româno-Americane (FORA), Institutului Cultural Român, RePatriot, Membrilor fondatori ai FORA și multor alte organizații și persoane care au făcut ca această strângere de fonduri să aibă un succes atât de mare. 

Donațiile se pot face accesând următoarele link-uri:

  • Pe site-ul RUF: https://www.romanianunitedfund.org/ukrainian_peace_fund
  • Pe Facebook: https://www.facebook.com/donate/472056931225108/
  • Pe Instagram: https://www.instagram.com/linking/fundraiser?fundraiser_id=472219554397422
  • Prin cec, transfer bancar, Paypal: https://www.romanianunitedfund.org/send_a_check#wire_transfers

Romanian United Fund este o Organizație Internațională de Caritate 501c3, înregistrată în statul Illinois, și membru al FORA, Federația Organizațiilor Româno-Americane. De la înființare, RUF a strâns 1,4 milioane de dolari și a finanțat peste 40 de proiecte în România și în diaspora. RUF are un model de finanțare 100%, ceea ce înseamnă că fiecare dolar donat este acordat uneia dintre organizațiile noastre partenere. Partenerii noștri sunt organizații de mare încredere, le urmărim cheltuielile, iar fnanțele acesteia sunt auditate de o organizație independentă.