resident evil

Fanii Resident Evil și genului apocalipsei zombie în general pot aștepta cu nerăbdare noua serie Netflix din această vară. 

Serviciul de video streaming a anunțat că seria – care are loc la 14 ani după ce un virus provoacă apocalipsa – va avea premiera pe 14 iulie. Noua serie nu trebuie confundată cu Resident Evil: Infinite Darkness, o adaptare anime a jocului video survival horror care a debutat pe platformă vara trecută.

Serialul live-action îl va avea în rolurile principale pe Lance Reddick (The Wire, Lost) în rolul lui Albert Wesker, pe care fanii și-l vor aminti ca fiind căpitanul poliției care se dovedește a fi un răufăcător care va distruge omenirea. Ah, și el este un familist convins ! 

Ella Balinska (Charlie’s Angels) a mai fost distribuită în serial, precum și Tamara Smart (The Worst Witch, Artemis Fowl). În serial mai joacă și Siena Agudong (No Good Nick), Adeline Rudolph (Chilling Adventures of Sabrina, Riverdale) și Paola Nuñez (Bad Boys for Life).

Încă nu știm multe detalii despre complot, dar iată ce a adunat Deadline până acum. Acțiunea are loc în 2036, la aproape 14 ani după ce un virus a transformat cea mai mare parte a lumii în zombi care sug sânge. Jade Wesker, protagonista serialului, încă nu a aflat că tatăl ei este un geniu malefic care lucrează pentru Umbrella Corporation, compania Big Pharma din jocul video care dezvoltă arme biologice pentru militari din întreaga lume.

Serialul are loc în New Racoon City, noul oraș construit peste Raccoon City, care a fost bombardat din cauza unui focar de virus T. Virusul T (cunoscut și ca virusul Tyrant) este virusul extrem de infecțios care transformă oamenii în zombi însetați de sânge și apare în fotografiile promoționale ale seriei live-action. 

Resident Evil o urmărește pe fiica lui Wesker în timp ce reunește adevărul îngrozitor din spatele a ceea ce face de fapt tatăl ei pentru a-și câștiga existența. Probabil că vom afla și mai multe despre ceea ce este pregătit pentru New Racoon City odată ce Netflix va lansa un trailer de prezentare.