toyota

Se pare că Toyota a oprit producția de vehicule la toate fabricile sale din Japonia în urma unui atac cibernetic împotriva unui furnizor important, a raportat Nikkei. 

„Din cauza unei defecțiuni a sistemului la un furnizor intern (Kojima Industries Corporation), am decis să suspendăm operarea a 28 de linii la 14 fabrici din Japonia marți, 1 martie”, a scris Toyota pe site-ul său global.

Kojima furnizează atât piese exterioare, cât și interioare, inclusiv componente utilizate în sistemul său de aer condiționat și pentru volan. Piesele nu au fost afectate, dar Kojima nu a putut să comunice cu Toyota sau să monitorizeze producția. 

Problema a afectat sistemul de producție al Toyota, care necesită ca piesele să fie livrate chiar înainte de a fi instalate, astfel încât acestea să nu fie stocate.

Toyota nu a menționat un atac cibernetic pe site-ul său, dar Kojima a confirmat problema. 

"Este adevărat că am fost loviți de un fel de atac cibernetic. Încă confirmăm pagubele și ne grăbim să răspundem, cu prioritate maximă de a relua cât mai curând sistemul de producție al Toyota", a declarat un oficial Kojima pentru Nikkei.

Se pare că alți doi parteneri Toyota au fost loviți, inclusiv producătorul de camioane Hino Motors și Daihatsu Motor. Originile atacului cibernetic, tipul de malware și alte detalii nu au fost dezvăluite. Toyota nu a spus când se așteaptă să repornească liniile de producție, dar guvernul japonez este implicat în anchetă.