taxiuri autonome

Compania de tehnologie de conducere autonomă Pony.ai, susținută de Toyota Motor Corp, a declarat duminică că a obținut o licență de taxi în China, care va permite unora dintre vehiculele sale fără șofer să înceapă să perceapă tarife.

Compania a declarat că a fost prima companie de conducere autonomă din țară care a făcut acest lucru.

Startup-ul a declarat că a primit licența de a opera 100 de vehicule fără șofer în districtul Nansha din orașul Guangzhou.

Pony.ai a obținut anul trecut aprobarea pentru a lansa servicii plătite de robotaxi fără șofer în Beijing și de atunci a început să ofere curse.

În Beijing, totuși, cursele sunt oferite într-o zonă industrială mult mai mică, pe bază de probă, a declarat un purtător de cuvânt al Pony.ai.

Potrivit declarației companiei, în Nansha compania va începe să perceapă tarife pe toți cei 800 km pătrați ai districtului cu mașini fără șofer. Pasagerii pot plăti pentru călătorii cu ajutorul aplicației proprii Pony.ai.

Pony.ai va implementa inițial acele mașini cu șoferi de siguranță, dar se așteaptă să le elimine „în intervalul de timp scurt până la mediu”, se arată în comunicat.

Anunțul vine într-un moment în care o serie de startup-uri investesc miliarde de dolari în tehnologia autonomă, cu scopul de a devenii liderii timpurii în viitorul mobilității.

Pony.ai a fost activ în Statele Unite și China, testând tehnologia fără șofer pe drumurile publice din Fremont și Milpitas din California, precum și în orașele chinezești Guangzhou și Beijing.

În China, o serie de startup-uri locale concurează pentru a lansa astfel de servicii. În ultimele luni, Momenta și producătorul de automobile SAIC au obținut aprobarea oficială pentru un test pentru serviciul lor de robotaxi în districtul Jiading din Shanghai, o mișcare care a urmat unei acțiuni similare în Guangzhou a lui Weride, produs de Nissan.

În Shenzhen, AutoX, susținut de Alibaba, testează și ea - observat de șoferii de siguranță - într-o zonă urbană foarte aglomerată, cu mult trafic de pietoni și mopede.