signify

Signify companie din domeniul iluminatului, a publicat primul său Raport de Politici Climatice, ilustrând progresele pe care le-a făcut în acțiunile de combatere a schimbărilor climatice de-a lungul întregului lanț valoric. 

Încă din primul an din cei cinci ani ai programului  ambițios de sustenabilitate, Brighter Lives, Better World 2025, Signify este pe pe drumul cel bun de a dubla ritmul scenariului Acordului de la Paris cu 1,5°C^4 și generează venituri între 61% și 64% din politicile climatice, contribuind astfel la obiectivul de a  dubla impactul pozitiv asupra societății și mediului până la sfârșitul anului 2025.

„În 2021, Pământul se încălzea mai repede ca niciodată. Există un sentiment răspândit de neliniște care solicită acțiuni, nu cuvinte, pentru a minimiza și a evita daunele pe care noi, oamenii, le-am provocat planetei”, a declarat Eric Rondolat, CEO Signify în Raportul de Politici Climatice. „Pentru Signify, acest lucru înseamnă că trebuie să ne intensificăm eforturile, nu numai în operațiunile noastre, ci și pe întregul lanț valoric și să ne ajutăm părțile interesate să își joace rolul în reducerea impactului schimbărilor climatice.”

Schimbările climatice reprezintă una dintre cele mai importante provocări. Poluarea și consumul excesiv cresc rapid emisiile cu efect de seră, încălzind planeta într-un ritm alarmant. 

Raportul IPCC din 2021 a anunțat cod roșu pentru umanitate și a prezentat efectele dezastruoase ale creșterii temperaturilor. Topirea calotelor glaciare ridică nivelul mării, punând în pericol așezările umane de pe coastă. 

Încălzirea apelor oceanelor duce la acidificare, diminuând viața animală și vegetația. Temperaturile mai ridicate provoacă furtuni mai intense, inundații, ninsori abundente și secete mai lungi și mai frecvente, iar disponibilitatea redusă de apă dulce limitează capacitatea oamenilor de a cultiva alimente și culturi


Din septembrie 2020, Signify este o companie neutră din carbon, cu energie electrică 100% regenerabilă. Domeniul de aplicare al neutralității de carbon acoperă emisiile nu numai din domeniul 1 și 2, ci și din domeniul 3, călătoriile de afaceri și logistica. Din 2010 până în 2020, Signify si-a redus amprenta de carbon cu peste 70% și a implementat peste 200 de inițiative de reducere a emisiilor în întreaga lume. CO2 redus este echivalentul cu scoaterea a 500.000 de mașini de pe șosea sau cu ceea ce 60 de milioane de copaci pot absorbi într-un an.

Știința cere să ne decarbonizăm rapid economia și să ajungem la zero emisii nete până în 2050 pentru a limita încălzirea globală la 1,5°C. Acest lucru nu se va face fără conducerea companiilor, care joacă un rol esențial în a răspunde acestei provocări existențiale prin inovare și tranziție rapidă la produse și servicii cu emisii scăzute de carbon. În ceea ce privește schimbările climatice ale CDP O listă de lideri din 2017, Signify și-a arătat disponibilitatea de a acționa și de a-și reduce impactul. Obiectivul său bazat pe știință de a-și reduce emisiile la 1,5°C este unul dintre cele mai ambițioase din lume; își sporește utilizarea energiei regenerabile și își implică efectiv lanțul valoric, solicitând furnizorilor săi să dezvăluie prin CDP''.


Maxfield Weiss, Director Corporate Engagement, CDP Europe

Pentru mai multe detalii despre performanța companiei privind politicile climatice, descărcați raportul de pe site-ul Signify.