warner discovery

Discovery și AT&T și-au încheiat tranzacția pentru a combina afacerea WarnerMedia cu Discovery.

Drept urmare, noua platformă globală de media și divertisment Warner Bros.Discovery va începe să se tranzacționeze pe Nasdaq luni, 11 aprilie, sub noul simbol WBD.

Noua companie combină activele premium de divertisment, sport și știri ale WarnerMedia cu cele mai importante companii de divertisment și sport internaționale ale Discovery, inclusiv Discovery Channel, discovery+, Warner Bros. Entertainment, CNN, CNN+, DC, Eurosport, HBO, HBO Max, HGTV. , Food Network, Investigation Discovery, TLC, TNT, TBS, truTV, Travel Channel, MotorTrend, Animal Planet, Science Channel, New Line Cinema, Cartoon Network, Adult Swim, Turner Classic Movies și altele.

Comentând despre dezvoltare, David Zaslav, CEO-ul Warner Bros. Discovery, a declarat: „Anunțul de astăzi marchează o etapă interesantă nu doar pentru Warner Bros. Discovery, ci și pentru acționarii noștri, distribuitorii noștri, agenții noștri de publicitate, partenerii noștri creativi și, cel mai important, consumatorii. la nivel global.

„Cu activele noastre colective și modelul de afaceri diversificat, Warner Bros. Discovery oferă cel mai diferențiat și complet portofoliu de conținut din film, televiziune și streaming. Suntem încrezători că putem oferi mai multe opțiuni consumatorilor de pe tot globul, stimulând în același timp creativitatea și creând valoare pentru acționari. Abia aștept ca ambele echipe să se unească pentru a face din Warner Bros. Discovery cel mai bun loc pentru povestiri de impact”.

John Stankey, CEO AT&T, a adăugat: „Ne aflăm în zorii unei noi ere a conectivității, iar ziua de azi marchează începutul unei noi ere pentru AT&T.

„Odată cu încheierea acestei tranzacții, ne așteptăm să investim la niveluri record în zonele noastre de creștere 5G și fibră, unde avem un impuls puternic, în timp ce lucrăm pentru a deveni cea mai bună companie de bandă largă din America. În același timp, ne vom concentra accentul pe randamentele pentru acționari. Ne așteptăm să investim pentru creștere, să ne consolidăm bilanțul și să ne reducem datoria, totul în timp ce continuăm să plătim un dividend atractiv care ne plasează printre primele companii plătitoare de dividende din America.

„În WarnerMedia, Discovery moștenește o echipă talentată și inovatoare și o companie globală dinamică, în creștere, care este bine poziționată pentru a conduce transformarea care are loc în media și divertisment, distribuție directă către consumatori și tehnologie. Combinația celor două companii va consolida poziția consacrată și de lider a WarnerMedia în media și streaming. Iar acționarii noștri vor avea acum o cotă semnificativă în Warner Bros. Discovery și succesele sale viitoare. Așteptăm cu nerăbdare să vedem ce realizează echipa WBD cu aceste active de vârf în industrie”.

În mai 2021, AT&T și Discovery au încheiat un acord definitiv pentru a combina activele premium de divertisment, sport și știri ale WarnerMedia cu cele mai importante companii de non-ficțiune și divertisment și sport internaționale ale Discovery.

Conform termenilor acordului, structurat ca o tranzacție Reverse Morris Trust cu toate acțiunile, AT&T ar primi 43 de miliarde de dolari (supus ajustării) într-o combinație de numerar, titluri de creanță și reținerea anumitor datorii de către WarnerMedia, iar acționarii AT&T ar primi stoc reprezentând 71% din noua companie. Între timp, acționarii Discovery ar deține 29% din noua companie.