zyxel acces point

Zyxel a lansat recent o familie de noi puncte de acces (Access Point - AP). Suportând cel mai recent standard Wi-Fi 6 (802.11ax), noua serie de puncte de acces este concepută în primul rând pentru companiile mici și mijlocii și organizațiile care caută o soluție accesibilă, care să ofere atât cea mai recentă tehnologie de rețea fără fir, cât și funcționalități pentru gestionarea de la distanță și în mod centralizat a întregii rețele și a punctelor de acces individuale prin platforma avansată bazată pe cloud Nebula. 

Deși oferă toate caracteristicile și funcțiile necesare pentru o rețea de afaceri sigură, aceste noi dispozitive de rețea vor fi apreciate și de utilizatorii individuali avansați ce le folosesc la biroul de acasă.

Trioul de noi puncte de acces Zyxel permite o tranziție rapidă, ușoară și accesibilă la cel mai recent standard Wi-Fi 6 fără a fi nevoie să schimbați cablurile de rețea existente. Pe lângă rata de transfer mai mare a rețelei fără fir, avantajele cheie ale celui mai recent standard Wi-Fi 6 includ o acoperire wireless mai bună și, cel mai important, suport pentru transferuri paralele de date cu un număr mare de dispozitive finale conectate simultan. Aceste caracteristici sunt motivul pentru care o rețea wireless Wi-Fi 6 va fi apreciată și de utilizatorii de dispozitive finale care acceptă standardele Wi-Fi vechi. În plus, rețeaua wireless de business va fi pregătită pentru viitor pentru a răspunde cerințelor tot mai mari de conectivitate wireless rapidă și fiabilă pentru un număr tot mai mare de dispozitive finale.

Noile puncte de acces Zyxel NWA50AX și Zyxel NWA90AX sunt concepute pentru a extinde acoperirea în toate locațiile în care este nevoie de acces la rețea locală și la Internet. Având un design compact, aceste puncte de acces interioare vin cu un kit de montare pe perete și tavan. Deoarece aceste modele acceptă Power over Ethernet (PoE), ele pot înlocui cu ușurință, fără a schimba cablurile existente, punctele de acces vechi ale căror performanțe, funcții și caracteristici de gestionare nu mai răspund nevoilor actuale. Pachetul conține, de asemenea, un adaptor de alimentare adecvat pentru a face posibilă instalarea în locații în care PoE nu este disponibil.

Pe lângă cele două modele destinate utilizării la interior, noua serie include și punctul de acces pentru spații exterioare NWA55AXE cu rating IP55, cu protecție împotriva prafului și a apei. Pe lângă faptul că oferă o rețea wireless Wi-Fi 6 în aer liber, noul punct de acces este, de asemenea, o soluție excelentă pentru crearea de conectivitate wireless fiabilă între clădiri, care oferă un flux mare de date și o acoperire extinsă a semnalului ca urmare a utilizării tehnologiei Zyxel Smart Mesh.


Caracteristici cheie ale noilor puncte de acces Zyxel:

  • Suport radio dual pentru standardul wireless Wi-Fi 6 (IEEE802.11ax/ac/n/g/b/a)
  • Rate de transfer de până la 575 Mb/s în banda de 2,4 GHz și 1200 Mb/s în banda de 5 GHz
  • Suport pentru până la 8 rețele Wi-Fi separate cu SSID-uri diferite
  • Cel mai recent standard de securitate Wi-Fi cu criptare WPA3
  • Management local, cât și în cloud, folosind platforma Nebula
  • Instalare, configurare și gestionare centralizată ușoară
  • Alimentare prin Ethernet (PoE)

Noile dispozitive sunt deja puse în vânzare de la partenerii Zyxel de canal de distribuție.