hacker

La finalul saptamanii trecute mai multe site-uri ale guvernului au fost atacate de hackerii de la gruparea de hackeri Killnet care sustine Rusia in razboiul cu Ucraina.

Pe langa notorietatea capătata ca urmare a acestor atacuri, despre care am scris mai multe pe itmaniatv.com , hackerii care sprijina Rusia au început să devină penibili prin mesajele care încearcă să le transmit românilor.

Rușii se folosesc de atacuri de tip DDOS pentru a supraîncărca serverele cu trafic fals, cauzând în cele din în urmă nefuncționarea temporară a site-urilor. 

Desigur, pentru o companie sau o firmă poate fi deranjant să nu îți funcționeze site-ul o perioadă de timp, doar că rezultatul hackerilor este cel puțin penibil și stârnește amuzament atunci când citești rândurile cu revendicările.

Pentru început, cei de la Killnet s-au grăbit să se umfle în pene cum că aeroporturile din România nu mai funcționează.

„România, ce s-a întâmplat cu aeroporturile tale? De ce nu funcționează 13 aeroporturi? Autoritățile tale spun "nu e înfricoșător" =) Nu, e înfricoșător! Țara dumneavoastră este incapabilă să se lupte cu noi. Înțelegeți acest lucru, vă atragem atenția asupra situației! Opriți armele care merg în Ucraina și vă vom susține în fața NATO!”, se arăta în postarea hackerilor Killnet.

Este cât se poate de hilar să ai senzația că site-urile de prezentare ale aeropoturilor din România au vreo influență asupra desfășurării operațiunilor de zbor. În fapt, dacă este să ne uităm pe activitatea unor aeroporturi de la noi chiar sunt mirat că există site-uri web pentru unele dintre ele.

M-as fi mirat din cale afară dacă hackerii ar fi atacat site-ului Aeroportului din Tulcea, de exemplu. Desigur, nici cu nenumăratele curse de pe aeroportul de la Kogălniceanu, către curse interne și internaționale, nu mă laud.

Pe de altă parte poate fi rușinos pentru cea mai mare rafinărie de la noi să cazi victima unui nou atac cibernetic, după ce, cu doar ceva săptămâni în urmă, un atact ransomware ți-a afectat serios activitatea.


Bineînțeles, angajații Rompetrol se vor duce la muncă iar oamenii chiar nu sunt îngrijorați că site-ul de prezentare al rafinăriei nu poate fi accesat.

Pe semne că au trecut zilele alea în care un hacker preia controlul asupra unui site web și îi modifică conținutul. 

Abia aștept ca hackerii să anunțe că au schimbat programul evenimentelor de golf de pe pagina Președintelui României. 

Site-urile companiei naționale Aeroporturi București și ale altor aeroporturi din țară au fost atacate cibernetic în mod repetat în ultimele zile, cel mai recent atac având loc în primele ore ale zilei de luni, fără să fie afectat serverul de e-mail sau să se piardă informații. Tot ceea ce au câștigat hackerii e de fapt notorietatea. Tot ei au amenințat că vor ataca și alte 300 de site-uri ale unor institutii de presa și chiar nu am fost încă afectat de aceste amenințări care devin hilare când sunt însoțite de declarațiile războinice ale combatanților ruși.