euronews românia

Postul de televiziune Euronews România a primit din partea Consiliului Național al Audiovizualului avizul de începere al transmisiei.  Forul audiovizual a oferit decizia de autorizare pentru canalul de știri care se află acum în faza de teste de emisie.

Deși a primit licență din partea CNA la începutul anului 2021, în toate aceste luni stația a achiziționat echipamente și a organizat concursuri de angajare. 

Euronews România funcționează în cadrul Universității Politehnice din București, de la care a preluat proiectul postului intern de televiziune al instituției de învățământ superior.

Conform informațiilor din piață televiziunea Euronews România urmează să intre în emisie la finalul lunii mai, reprezentanții postului negociind în aceste zile contractele pentru retransmisie cu operatorii de cablu de la noi.


O parte din vedetele care se vor vedea pe post sunt nume cunoscute din lumea media de la noi.

Postul mamă, Euronews este un lider la nivelul Europei, și s-a născut din dorința de a crea un canal de știri european puternic și independent. Fiind singura mass-media internațională de știri cu perspectivă europeană, Euronews este locul în care lumea seuită pentru a auzi ce are de spus Europa. Canalul oferă știri independente, fără favoruri sau părtinire, de la lansare în Lyon, Franța, în 1993.

Postul a trecut prin schimbări majore în ultimii ani, postul trecând la emisiuni cu prezentatori, reportaje în direct în fiecare zi din toată Europa și din lume, oferind o acoperire de neegalat a afacerilor europene, beneficiind de o redacție multiculturală și multilingvă și de corespondenți de pe tot continentul cu o expertiză europeană de neegalat.


Versiunea europeană a canalului Euronews este preluată deja de majoritatea operatorilor de televiziune prin cablu de la noi cu exceptia celui mai mare operator, RCS-RDS.

Euronews România va fi o televiziune naţională care va difuza ştiri şi va realiza producţii locale, naţionale, regionale şi internaţionale în limba română, în baza principiilor jurnalismului independent promovat de Euronews World.