vivo fingerprint

vivo oferă o nouă experienţă la deblocarea smartphone-ului folosind senzorul pentru amprentă.

Pentru produsele recent lansate, vivo a oferit utilizatorilor acces mai rapid şi mai sigur la smartphone. Prin adăugarea 3D Ultrasonic Large Fingerprint Sensor, care foloseşte ultrasunete în loc de lumină pentru a recunoaşte şi a proteja utilizatorii, noile smartphone-uri vivo oferă acum cel mai mare senzor pentru amprentă şi cel mai scurt timp de deblocare, de doar 0,2 secunde. 

Combinând afişajul smartphone-ului şi cititorul de amprentă pentru un aspect elegant, senzorul 3D ultrasonic foloseşte ultrasunete pentru a scana porii degetului utilizatorului pentru a obţine o imagine 3D extrem de precisă. Senzorul foarte subţire, de doar 0,2 mm, poate fi folosit împreună cu numeroase tipuri de afişaje, precum cele din sticlă fără margine sau cu afişaje OLED flexibile.

Poziţionat sub afişaj şi bazat pe tehnologie cu ultrasunete, senzorul de amprentă cu suprafaţă de 20x30mm2 este cel mai mare senzor folosit în industria smarpthone-urilor. Zona de citire este de 11,1 ori mai mare decât cea a unui senzor optic obişnuit folosit la citirea amprentei şi încorporat în afişaj, ceea ce îmbunătăţeşte experienţa la deblocare.

Acum, nu veţi mai petrece minute în şir pentru înregistrarea unei singure amprente prin atingerea senzorului de mai multe ori. Zona extinsă de citire a senzorului poate colecta aproape instant cantitatea de informaţii biometrice necesară pentru deblocare, astfel că utilizatorii vor putea înregistra amprenta printr-o singură apăsare.

Datorită zonei extinse de citire, Ultrasonic In-Display Fingerprint Sensor poate citi în acelaşi timp chiar şi amprentele de la două degete, ceea ce îmbunătăţeşte securitatea aplicaţiilor din smartphone. Aşadar, utilizatorii pot înregistra un proces de autentificare cu două amprente pentru accesarea securizată a anumitor aplicaţii, precum aplicaţii financiare, reţele de socializare sau galeria de imagini personale. 

Senzorul ultrasonic asigură un proces extrem de rapid de înregistrare a amprentei, printr-o singură atingere. De regulă, scanarea optică a amprentei într-un singur punct pe afişaj necesită între 15 şi 20 de atingeri. Cu noul senzor ultrasonic, după ce amprenta a fost înregistrată, utilizatorul va avea parte de cea mai rapidă experienţă de deblocare a unui smartphone, în doar 0,2 secunde. 

O altă inovaţie vivo impresionantă oferită de sistemul ultrasonic de deblocare cu amprentă este posibilitatea de a accesa aplicaţiile preferate printr-o simplă atingere a senzorului. Zona extinsă a senzorului de amprentă le permite utilizatorilor să seteze accesul rapid la aplicaţiile preferate. Utilizatorii vor putea debloca şi vor accesa instant aplicaţia dorită prin atingerea unei anumite zone de pe senzor.

Senzorul ultrasonic vivo îndeplineşte cele mai exigente standarde de securitate şi respinge autentificarea prin fotografii sau mulaje după amprente. În plus, acesta oferă protecţie de înaltă performanţă chiar şi în condiţii extreme, oferind mai multă rapiditate decât senzorii obişnuiţi la recunoaşterea amprentei în cazul în care degetul este foarte uscat, ud sau chiar murdar.

„Deoarece smartphone-ul a devenit o parte foarte importantă din viaţa noastră cotidiană şi ne bazăm pe el pentru aproape orice, de la comunicare la păstrarea amintirilor, de la cumpărături la servicii financiare, aspectele precum accesul rapid şi securitatea datelor au devenit extrem de importante. Folosind soluţii de securitate de ultimă generaţie încorporate într-un design elegant, o parte din cele mai recente produse vivo, începând cu seria iQOO şi cu X Note, le oferă utilizatorilor posibilitatea de a accesa aplicaţiile din smartphone într-un mod personalizat, folosind o metodă de deblocare sigură şi adaptată nevoilor individuale. Suntem încântaţi să folosim noua tehnologie şi pentru viitoarele produse vivo.", a declarat Erik Zhu, director general al biroului reprezentativ vivo în Romania.