Tot mai mulți șoferi din țară au descoperit o metodă inedită de a protesta față de scumpirea necontrolată a prețurilor la pompe.

Chiar și-așa mulți români nu văd cu ochi buni maniera prin care au ales unii șoferi să protesteze.

De exemplu, week-endul acesta zeci de șoferi din Constanța și-au dat întâlnire într-o celebră parcare din stațiunea Mamaia și au plecat în coloană spre o serie de benzinării din oraș. 

Cu claxoanele din dotare și țevile de eșapament tunate șoferii din Constanța au atras atenția celorlalți participanți din trafic dar și trecătorilor lăsând impresia că sunt mai degrabă la o nuntă. Scopul paradei lor a fost dezvăluit la câteva sute de metrii depărtare, când cei 20 (poate mai mulți) de șoferi de oraș s-au așezat în coloană la una din benzinăriile din apropierea unui mall.

După micul show de acolo, bravii apărători ai prețurilor carburanților, au plecat, tot cu mașinile din dotare, spre o altă benzinărie din apropierea stațiunii Mamaia.

Scopul lor a fost să blocheze accesul în benzinării și pentru asta, spun ei, au apelat la alimentarea cu câte un leu sau mai puțin... enervându-i pe angajații din benzinării sau poate stânjenind activitatea acestora.

Marea supărare a acestor protestatari e că statul nu face nimic. Problema și mai mare e că la proteste nu se alătură și firmele de transport.

Întrebat despre acțiunea lui un protestatar a dat un interviu pentru Ziua de Constanța: 

Protestăm pentru scumpirile la carburant, pentru viața asta grea pe care o ducem toți!  Statul nu face nimic pentru populația țării, toate se scumpesc, salariile rămân la fel. Să iasă toată țara, nu numai Constanța!  Să iasă firmele mari de transport, nu numai noi oamenii de rând! Nu ne vom lăsa până nu se va ieftini carburantul. E foare greu pentru toată lumea, spune un participant la protest.

De ce nu coalizează cu ei toață țara ?

Maniera prin care au ales acești șoferi să protesteze ei cât se poate de bizară și neconvingătoare pentru mulți alți șoferi. De altfel sunt deja multe voci care se întreabă cu ce benzină sau motorină au ajuns acele mașini până la benzinărie și cât i-a costat în final un plin al rezervorului după ce s-au dat în spectactol în fața camerelor de filmat ? 

Oare o manieră de protest care sa implice nefolosirea mașinilor și nealimentarea la benzinării nu ar fi mai eficientă ? 

O viață de rând și plină de greutăți înseamnă că abia îți permiți să trăiești de pe o zi pe alta, încercând să te asiguri că ai ce pune pe masă, că ești la zi cu datoriile și cu siguranță nu plimbându-te cu mașina tunată prin oraș. 

Oamenii de rând cu greutăți au aflat de mersul cu autobuzul, bicicleta sau mersul pe jos... Pentru cei care se plimbă cu mașina personală prin oraș în fiecare seară de week-end ar fi totuși o catastrofă, totuși. 

Cum ar fi ca cei cu tobele tunate, care poluează fonic, să folosească transportul public pentru o lună de zile ? Ba chiar, pot folosi inclusiv cursele de noapte care ajung până în stațiunea Mamaia. Și i-ar ajunge chiar ieftin... un abonament lunar pe toate liniile costă doar 125 de lei. Ah, da... fetele cu botox, machiate și bine îmbrăcate nu pot urca cu tocurile alea cui în autobuz. Mă rog, am văzut unele acum vreo două veri care chiar au urcat într-un 2-43N pe la 12 noaptea...

Captura: Ziua de Constanța

Întrebarea este dacă îi ascultă cineva ?

Răspunsul este că da... De văzut s-au văzut doar că nu îi bagă nimeni în seamă. Statul se face că plouă și nu este interesat câtuși de puțin să umble la una principalele sale surse de venit. 

În mod ironic, purtătorul de cuvânt al Partidului Național Liberal spune că guvernul este preocupat și analizează ce ar putea face. Deocamdată prețul nu doar că a ajuns la un nivel fără precedent ci va continua să crească.


Vedeta de televiziune Dan Negru a simțit nevoia să se alăture mișcării postând un mesaj pe rețelele de socializare:

„Am pus și eu motorină de 1,4 lei ca să le arăt celor lacomi că cel mai greu este să iei puțin atunci când poți să iei mult. România are sonde de petrol, extrage, rafinează și totuși vinde scump. Din cauza lăcomiei alor noștri! Vreți să dețineți totul de parcă ați avea timp să stăpâniți totul.”

Umblă vorba că după ce și-a făcut poza respectivă, Dan Negru s-a reîntors în benzinărie pentru a își face plinul.  

Așteptăm cu interes un protest serios al transportatorilor, șoferii de tiruri, firmele de curierat, cei care fac transport de persoane care să se adune în piața Victoriei, de exemplu, și să-i claxoneze pe guveranți ... dar probabil au obosit de la atâtea proteste anti-COVID.