tesla

Șeful Tesla, Elon Musk, a ordonat personalului să se întoarcă la birou cu normă întreagă, declarând că munca de la distanță nu mai este acceptabilă.

Noua politică a fost distribuită în e-mailuri care au fost scurse de rețelele sociale.

Tesla nu a răspuns unei solicitări de comentarii asupra mesajelor, dintre care unul părea a fi adresat directorilor.

Oamenii care nu doresc să respecte noile reguli pot „pretinde că lucrează în altă parte”, a spus Musk pe Twitter, când a fost întrebat despre politică.

„Toată lumea de la Tesla trebuie să petreacă cel puțin 40 de ore la birou pe săptămână”, a scris el într-unul dintre e-mailuri. „Dacă nu vii, vom presupune că ai demisionat”.


E-mailurile spuneau că personalul ar trebui să se prezinte la locul de muncă la unul dintre birourile principale ale companiei, „nu o sucursală aflată la distanță fără legătură cu sarcinile de serviciu”. Musk a adăugat că va analiza personal orice solicitare de scutiri de la politică.

Musk a spus că lucrul la birou cu normă întreagă este ceea ce compania le cere angajaților săi din fabrică, iar colaborarea în persoană este esențială pentru succesul companiei.

„Există, desigur, companii care nu solicită acest lucru, dar când a fost ultima dată când au livrat un produs nou grozav? A trecut ceva timp”, a spus el într-un e-mail, unul dintre cele două care au fost divulgate și distribuite pe rețelele de socializare.

„Tesla a creat și va crea și chiar produce cele mai interesante și mai semnificative produse ale oricărei companii de pe Pământ. Acest lucru nu se va întâmpla dacă sunați la ea.”

Companiile din multe industrii se luptă să permită continuarea practicilor de lucru la distanță care au explodat în timpul pandemiei de coronavirus.

Unele sectoare, cum ar fi cele bancare, au semnalat devreme că s-ar aștepta ca personalul să revină la birou, în timp ce altele, adesea din industria tehnologiei, au spus că vor permite munca de la distanță pe termen nelimitat. Multe locuri au optat pentru un mix între cele două.

Ocuparea birourilor în SUA este de aproximativ 43%, potrivit datelor de la Kastle, care administrează sisteme de acces cu carduri de securitate la mii de clădiri din întreaga țară.