comunicatele frf

După ce un stadion întreg a cerut demisia oficilialor Federației Române de fotbal, marii fotbalului românesc au decis sa emită un comunicat de presă în care au vorbit despre ... nimic.

Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță au avut nevoie de trei zile ca să le spună suporterilor echipei naționale ceea ce știau deja. Ei nu au soluții ci se mulțumesc să spună că vor rămâne cu același antrenor.

Iată ce au declarat cei doi:

„Federația Română de Fotbal a respectat toate contractele pe care le-a avut cu selecționerii Echipei Naționale și toate deciziile au fost luate în urma unor analize ample la nivelul Comisiei Tehnice a FRF. Traversăm unul dintre cele mai dificile momente din ultimii 10 ani, la nivelul primei reprezentative.

 

Nu putem accepta mediocritatea în teren, niciodată nu se va întâmpla acest lucru. Ne-am așteptat și ne-am dorit rezultate mult mai rapide în urma performanțelor jucătorilor de U21 din 2019 și din 2021 sau să continuăm succesul calificării la EURO 2016. Din păcate, aceste meciuri au arătat nivelul nostru de astăzi și că suntem departe de ținta stabilită. Dar știm totodată că cei mai mulți dintre jucători își doresc să facă performanță în tricoul echipei naționale și să aducă bucurii suporterilor noștri, alături de staff-ul tehnic. Am avut o discuție cu Edward Iordănescu și am decis să continuăm colaborarea. Cred cu tărie că Echipa Națională trebuie să fie pentru orice fotbalist român apogeul profesional, să fie întotdeauna o prioritate pentru el! Cu mult mai multă muncă și sacrificii vom putea să construim din nou o echipă cu șanse reale de calificare la turneele finale”, a declarat Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal.

Cu alte cuvinte, Burleanu nu și-a asumat nici o vină... el a dat vina pe jucători.

 „Suntem într-un moment greu pentru fotbalul românesc. Putem spune că nu mai este vorba de un accident. Am schimbat selecționerii, însă rezultatele nu sunt mai bune, ba din contră, aș putea spune. De data aceasta nu vom mai interveni la nivelul băncii tehnice. E momentul să privim adevărul, chiar dacă nu ne place, și să luăm niște decizii tehnice ferme! Vom analiza bine această perioadă FIFA, una mai lungă decât de obicei, cu patru meciuri. Considerăm că ar trebui să fie o onoare să reprezinți o țară întreagă pentru oricine! Edward Iordănescu are parte de toată încrederea noastră și are misiunea de a reclădi Echipa Națională. Îi vom oferi tot sprijinul!”, a spus Mihai Stoichiță, directorul tehnic al Federației Române de Fotbal.

Ați înțeles ceva din mesajul FRF ? Bănuiesc că nu.. sunt doar niște alte vorbe goale...

Despre Răzvan Burleanu se spune, în mod repetat, că e omul serviciilor secrete, cele care au tras sforile pentru condamnarea lui Gică Popescu la închisoare, în Dosarul Transferurilor, cu o zi înaintea alegerilor FRF din 2014. Aceste acuzații nu au fost însă niciodată dovedite, și probabil nu vom afla prea curând realitatea. Cert e că Burleanu are o susţinere politică puternică, naşul său de cununie fiind Vasile Dîncu, actualul ministru al Apărării. Şi mai e o realitate incontestabilă: în 2014, după condamnarea lui Gică Popescu, Burleanu era, într-adevăr, cea mai bună variantă pentru şefia FRF!

Și.. în aprilie 2022 Burleanu a fost singurul candidat la șefia federației ... cu alte cuvinte ne merităm soarta și poate că toți contestatarii de acum ar fi trebuit să vorbească la momentul potrivit.