david popovici

Tânărul David Popovici a devenit ieri campion mondial la o disciplină despre care mulți români nici nu știau că este considerată sport.

David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 m liber, luni seara, la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta, cu timpul de 1 min 43 sec 21/100.

Popovici (17 ani) a stabilit un nou record mondial de juniori, după ce îl ameliorase, duminică, în semifinale (1 min 44 sec 40/100). Tânărul sportiv legitimat la CS Dinamo a reuşit cel mai bun timp şi în serii, duminică dimineaţa, 1 min 45 sec 18/100.

David Popovici, debutant la Mondialele de seniori, a adus primul titlu mondial în bazin olimpic pentru înotul masculin românesc. România mai avea până acum două medalii de aur, cucerite de Tamara Costache (50 m liber, 1986) şi Diana Mocanu (200 m spate, 2001). Bilanţul istoric al României la Mondiale este acum de trei medalii de aur, una de argint şi şase de bronz.

Dintre toate personalitățile și site-urile care au umplut de ieri Facebook, adevărul este că pe acest site mai lipseau elogiile la adresa unui sportiv care nici măcar nu a beneficiat de o televizare a competiției.

Este absolut rușinos cum niște oameni care ne conduc s-au trezit să fie mândrii că sunt români sau să se urce pe succesul unor tineri.

Lista de nerușinați este lungă: capul de listă este însuși președintele Klaus Iohannis și continuă cu ministrul sportului Eduard Novak, cel al educației, Sorin Câmpeanu, primul ministru și tot așa.

„Fenomenal acest sportiv! Toate inimile României au bătut azi în pieptul lui şi i-au dat putere! David Popovici este primul nostru campion mondial de seniori, într-o probă masculină, cu un nou record, de 1:43.21 min. I-am transmis felicitările mele şi cât de mândri suntem de el! Mulţumim, David! Felicitări, abia ai început să scrii istorie în nataţie! Mai ai înainte multe pagini de glorie. Felicitări şi celor care îţi sunt aproape şi te ajută să zbori!”, a scris Novak pe pagina sa de Facebook.

"David Popovici este cel mai nou nume din cartea de aur a sportului românesc. La doar 17 ani, tânărul nostru a câştigat cursa decisivă de 200 metri liber, la care a stabilit şi un nou record mondial la juniori. Felicitări, David", a scris prim-ministrul pe pagina sa de Facebook.

„Elevii sunt o resursă continuă de potențial și talent pe care nu avem voie să o risipim! Performanțele lui David, care la doar 17 ani scrie istorie, ne obligă să sprijinim cu programe concrete sportul școlar și performerii României!”, punctează Sorin Cîmpeanu.

Felicitări, David Popovici, pentru performanța extraordinară obținută la Campionatul Mondial de natație! Prin ambiția, talentul și perseverența dovedite, ai oferit astăzi multe emoții și bucurii tuturor românilor și ai scris o nouă pagină în istoria sportului românesc. Suntem mândri de tine!, se adaugă la lista de domni cu felictări și președintele Klaus Iohannis.

Ca să înțelegeți cât de susținut a fost acest tânăr de către milioanele de români, David și-a promovat participarea la Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta pe pagina sa de Facebook unde ne-a oferit linkuri către pagini de internet unde să-l putem urmări.

Într-o țară cu trusturi media, trei la număr, care dețin câte 4 canale de televizune de sport (Digisport 1,2,3,4, PrimaSport 1,2,3,4, OrangeSport 1,2, 3, 4), și o televiziune de stat cu 3 canale principale... David s-a văzut doar online pe linkuri puse la dispoziție chiar de el.

Intre timp, puteți urmări campionatul de natație online aici.

Mai rămâne acum ca nerușinații de mai sus să ne prezinte situația școlilor sau liceelor de la noi ce beneficiază de săli de sport sau bazine de înnot și poate niște planuri concrete. Până atunci găsim cu drag poze cu instituții de sport aflate în paragină.

PS: Am auzit că la Digi Sport Gigi Becali va face o declaratie în direct și în exclusivitate despre câte milioane de euro vrea pe fotbalistul de top Octavian Popescu.