ciolos reper

Scena politică din România a fost marcată în ultimii ani de atâtea schimbări politice și certuri încât cotele de încredere ale românilor în clasa politică sunt la niveluri din ce în ce mai mici.

De fiecare dată când apare un nou partid politic cu viziuni mai europene se întâmplă, din păcate să o ia pe arătură imediat după ce acesta reușește să își stabilească o anumită orientare dar și o masă electorală și de susținători.

Istoria USR este cu siguranță dovada de cum sa NU convingi un electorat pe care să-l dezamăgești crunt în doar câteva luni. Problema acestui partid este că a încercat atâtea combinații, s-a agățat de nu știu câți lideri pe care i-a decapitat doar în scurt timp... pentru că dragostea cu forța nu se poate.

USR, PLUS , USR se unește cu PLUS și se numește simplu PLUS, îl numește, în mod ironic șef pe fondatorul PLUS ca să conducă noul USR. Apoi la doar câteva luni îl dau jos de la cârma partidului. Ajunși apoi în opiziție, fostul lider decide să iasă din partidul pentru care a făcut toate demersurile să îl creeze, să-l contopească cu propriul copil... și lansează un alt partid.

Nu că ar fi vreo noutate... toți liderii de partid de la noi ne-au demonstrat că nu au un orgoliu atât de mare încât nu știu să piardă. Ajuns șef... e greu să ai alt șef în afară de tine. Lista de politicieni e extrem de lungă, la fel și tot felul de partide irelevante pe care nici nu le știm.

Povestea lui Dacian Cioloș e mai specială pentru că el nu doar ca înființat un partid ... ci tot el este cel care l-a ucis și apoi abandonat în doar câțiva ani pentru a lansa un altul. Într-adevăr, Cioloș este un REPER al modului cum eșuează politica în România . În mod amuzant, Cioloș îl i-a alături de el pe un alt fost ministru, pe care nu îl pot uita pentru modul cum a mințit și manipulat sindicaliștii ca să îi convingă să nu facă grevă generală....

Cu vorbele la purtător, gașca de aventurieri spune că nu a plecat din cauza că se luptau pentru funcții, în timp ce "părăsiții" se simt trădați. Chiar și-așa, e greu să nu le dai dreptate liderilor interimari care spun că România nu are nevoie de proiecte politice pe persoană fizică, de orgolii și vanități. 


Dragoș Pîslaru, Ramona Strugariu, Dacian Cioloș, Dragoș Tudorache și Alin Mituța, se vor a fi acum un REPER. De fapt ei vor lansa partidul Reînnoim Proiectul European al României - o nouă inițiativă politică de dialog și interacțiune cu societatea și comunitatea de afaceri, care să adune resurse umane și soluții pentru crizele și provocările reale actuale din societatea românească: costul și calitatea vieții, securitatea energetică şi alimentară, statul de drept şi respectul pentru justiție, transformarea climatică și digitală.

Îmi pare rău domnilor, dar atunci când abandonezi barca pentru că s-a stricat motorul, dar îți este lene să dai la vâsle să ajungi la mal , și zbori ca o albinuță din floare în floare, e cam greu să te mai creadă cineva că ai intenții serioase.