evomag.ro

Recent

latest

STIHL înființează o nouă unitate de producție în România

Grupul STIHL își extinde rețeaua internațională de producție și investește într-o nouă unitate de producție la Oradea.

miercuri, iunie 29, 2022

/ by Bogdan Chirea
stihl oradea

Grupul STIHL își extinde rețeaua internațională de producție și investește în anii următori aproximativ 125 de milioane de euro într-o nouă unitate de producție pentru utilaje cu acumulator și electrice în Oradea, România. 

Acest lucru va permite companiei de familie nu numai să își mărească capacitățile de producție, ci și să consolideze flexibilitatea și rezistența lanțurilor sale de aprovizionare.

Martin Schwarz, membru al consiliului executiv STIHL Director producție și gestiune de material STIHL, subliniază: 

"Produsele alimentate cu baterii reprezintă în prezent piața cu cea mai rapidă creștere pentru STIHL. Ne așteptăm ca cererea pentru aceste produse să continue să crească mai rapid decât orice altă categorie în anii următori iar acest lucru înseamnă că uzina noastră din Tirol, care produce în prezent o mare parte din gama noastră cu acumulatori, va atinge in viitor limitele spațiului și capacităților sale. Adaugarea locației din România la rețeaua noastră globală de producție ne va menține în cea mai bună poziție posibilă pentru a continua să furnizăm clienților noștri și în viitor produse alimentate cu baterii."

Compania de producție nou înființată ANDREAS STIHL Power Tools S.R.L., care va începe să funcționeze la Oradea la mijlocul anului 2024, va crea pe termen lung aproximativ 500 de noi locuri de muncă in cadrul grupului STIHL.

Noua fabrica va fi construita în zona industrială „Eurobusiness I Industrial Park” din Oradea și se va întinde pe o suprafață de aproximativ 147.000 de metri pătrați. Contractul a fost semnat la 28 iunie 2022 de către STIHL, Primăria Oradea și compania românească de marketing ADLO SA., care administrează parcul industrial în numele orașului.

"STIHL generează o mare parte din vânzările sale de unelte electrice si cu acumulatori în Europa. Legăturile remarcabile ale orașului cu piețele noastre cheie, infrastructura foarte avansată și mediul economic puternic au fost motive convingătoare pentru a alege Oradea.", spune Martin Schwarz, membru al consiliului director al STIHL

Primarul orașului Oradea, Florin Birta se bucură de decizia companiei: 

„Noua locatie STIHL reprezintă o investiție strategică pentru municipiul Oradea.”

Noua fabrică STIHL din România va fi o unitate de producție de ultimă generație, proiectată în conformitate cu principiile de producție lean și va avea un grad ridicat de digitalizare a producției. Pe lângă halele de producție, locația va cuprinde birouri, o cafenea și săli de relaxare pentru angajați. Planurile STIHL pentru noua clădire iau în considerare, de asemenea, obiectivele climatice și amprenta de carbon ale companiei, asigurând un design sustenabil și o producție eficientă din punct de vedere energetic.

Grupul STIHL produce de peste 40 de ani în cadrul unei rețele internaționale de producție. În prezent, compania are unități de producție în șapte țări: Germania, Elveția, Austria, SUA, Brazilia, China și în Filipine. În fiecare locație se aplică aceleași standarde înalte, astfel încât calitatea superioară STIHL este garantată – indiferent de tara in care sunt fabricate piesele și produsele. 

Rețeaua de producție permite STIHL să producă aproape de pietele de desfacere, să acționeze flexibil și să echilibreze volatilitatea în domenii precum lanțurile de aprovizionare. Un număr mare de produse STIHL cu acumulatori este fabricat în prezent în Austria, la STIHL Tirol. Alte unități de producție se află în SUA și China. STIHL produce, de asemenea, propriile pachete de acumulatoari, în special pentru aplicații profesionale, la sediul său din Waiblingen, Germania, și în Virginia Beach, SUA.

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Translate

Citește-ne și pe Google News

litera.ro
Nu pierde
© all rights reserved
made with by templateszoo