earth fm

Pentru oamenii cărora le place să descopere sunete noi, există un nou site intrigant care colectează peisaje sonore din întreaga lume.

Site-ul, Earth.fm, se autoproclamă „Ca Spotify, dar pentru peisaje sonore naturale”. Puteți asculta specii de păsări din Malaezia sau India sau sunete de pădure din Ghana. 

Sunetele sunt adunate de la numeroși colaboratori care au experiență în înregistrarea lumii naturale în locuri precum Brazilia, Spania, Norvegia, Noua Zeelandă și Regatul Unit. Site-ul web prezintă sunete din locații precum parcurile naționale și Everglades.

Utilizatorii își pot crea propriile liste de redare specializate de sunete disponibile pe Earth.fm, trecând din Brazilia în Egipt în câteva minute.

Poți chiar să asculți sunete din România:

Site-ul web notează studii în pagina Despre noi care arată beneficiile peisajelor sonore asupra bunăstării cuiva, inclusiv efectul pozitiv al sunetelor apei și al sunetelor păsărilor pentru stres. 

Situl funcționează, de asemenea, ca un fel de instrument de conservare, menționând că „peisajele sonore sunt din ce în ce mai rare pe măsură ce noi, oamenii, continuăm să distrugem ecosistemele naturale care le produc”. 

Pe lângă ascultarea fiecărei coloane sonore, vă sunt prezentate și organizații non-profit de mediu, cum ar fi unele dedicate plantării de copaci și refacerii naturii. (Organizațiile non-profit pot fi sau nu locale în zonele care sunt legate de un anumit peisaj sonor înregistrat.)

Earth.fm adaugă sunete noi la fiecare trei zile pentru o experiență nouă. Dacă sunteți în căutarea unui moment de zen, este o reamintire grozavă că există o lume frumoasă și zgomotoasă acolo pe care merită să o explorați.