orientarea sexuala the sims 4

EA va lansa cel de-al 12-lea pachet de expansiune pentru The Sims 4 pe 28 iulie. Începând din aceeași zi, toți jucătorii (inclusiv cei care nu cumpără DLC-ul pentru anii de liceu) vor putea să-și schimbe orientarea sexuală a personajelor controlate, ca parte a eforturilor dezvoltatorilor de a consolida reprezentarea LGBTQIA+ în joc.

„Între această actualizare și actualizarea recentă a pronumelor, facem câțiva pași înainte pentru a deveni un joc care respectă și celebrează nuanța și culoarea vieții de zi cu zi”, a scris un designer principal Sims 4 cunoscut sub numele de SimGuruJessica în anunț. 

Dezvoltatorul Maxis a lucrat cu GLAAD și Proiectul It Gets Better „pentru a se asigura că a captat cea mai largă gamă posibilă de puncte de vedere cu privire la modul de abordare a acestei funcții într-un mod care respectă și înalță comunitatea”.

Există mai multe setări de atracție pentru fiecare Sim, pe care le puteți ajusta prin meniul cu puncte de suspensie din opțiunea de selecție a sexului de pe ecranul Creați un Sim. Poți stabili dacă Sim-ul tău este atras de bărbați sau femei (sau de niciunul), dacă orientarea Sim-ului tău se poate schimba în timpul jocului și cu ce genuri poate să facă „WooHoo” (adică să facă sex). Jucătorii pot modifica aceste setări în orice moment.

Puteți avea un Sim asexuat care este interesat din punct de vedere romantic de alți Sims și un Sim aromantic care este fericit să facă WooHoo cu alte personaje, dar nu va intra într-o relație cu ele. Sexul ocazional este o caracteristică nouă în The Sims 4, deoarece WooHoo a fost întotdeauna blocat în spatele mecanismului romantic. Personajuele Sims tinere și adulți mai în vârstă vor putea să le ceară prietenilor apropiați să devină parteneri WooHoo. O invitație respinsă ar putea duce la o interacțiune incomodă, totuși.

„Vreau să recunosc din nou că aceste subiecte sunt complexe și pline de nuanțe”, a scris SimGuruJessica. „Considerăm că aceasta este versiunea 1.0 și așteptăm cu nerăbdare să vedem ce instrumente suplimentare am putea adăuga pentru a le permite jucătorilor să spună o gamă mai largă de povești.”

În timp ce jucătorii își pot schimba pronumele Sims-ului, opțiunile de dragoste și WooHoo sunt binare de gen pentru moment, datorită modului în care a fost creat jocul. 

„Din punct de vedere mecanic, Sim-urile non-binare nu există încă în [The Sims 4]”, a remarcat SimGuruJessica. „Deși am făcut progrese mari în reprezentarea Simș-ilor non-binari cu actualizarea pronumelor, recunoaștem că pronumele nu sunt același lucru cu identitățile de gen. Recunoaștem că mai avem o cale de parcurs în acest sens.” 

Adăugarea sistemelor necesare pentru a sprijini corect Sim-urile non-binare va dura puțin mai mult timp, dar Maxis lucrează la asta.

Relațiile între persoane de același sex au fost prezente în serie încă de la primul joc (un demo E3 din 1999 a descris celebru două femei sărutându-se). Totuși, aceste noi setări le vor permite jucătorilor să aibă mai mult control asupra poveștilor pe care doresc să le spună. Maxis a lucrat pentru a îmbunătăți reprezentarea în The Sims 4 pe alte fronturi. În 2020, echipa a adăugat peste 100 de tonuri de piele și glisoare pentru a le personaliza.