getac x600

ELKO Romania anunță extinderea gamei de soluții rigidizate Getac cu două noi modele de stații de lucru mobile. X600 și X600 Pro sunt două noi stații de lucru mobile puternice de 15,6 inchi, complet rigidizate, destinate profesioniștilor care au nevoie atât de performanță optimă, cât și de fiabilitate excepțională atunci când desfășoară operațiuni complexe pe teren, în condiții extreme.

“X600 este o nouă generație de soluții cu performanțe excepționale. Având o adresabilitate bine definită, echipamentele Getac și-au câștigat o reputație deosebită la nivel mondial, fiind capabile să funcționeze perfect în cele mai dure condiții de mediu. Considerăm că X600 ridică standardele de performanță de până acum fără a face rabat la fiabilitatea recunoscută a soluțiilor Getac”, a declarat Lavinia Ioana, Manager Departamentul de Soluții în cadrul ELKO Romania.

Getac oferă linii extinse de produse ce deservesc o gamă largă de verticale, printre care sectorul militar, siguranță publică, servicii de urgență, utilități, resurse naturale, petrol și gaze, telecomunicații, transport și producție industrială. Departamentul de cercetare-dezvoltare al companiei urmărește încorporarea celor mai avansate tehnologii în produse ce fac față celor mai exigente teste pentru standardele MIL-STD, ANSI/UL și IP.

Așa este cazul și pentru noile modele X600 și X600 Pro. Acestea se bazează pe procesoare Intel i5/i7/i9 H-Series (performanță ridicată optimizată pentru echipamente mobile) din a 11-a generație, pe un controler grafic opțional NVIDIA® Quadro® RTX3000 și până la 128 GB RAM DDR4. 

Designul său cu ventilator dublu menține fiecare dintre aceste componente de calcul la o temperatură optimă și capabile de a furniza maxim de performanță, chiar și în timpul celor mai intense activități de lucru, în timp ce stocarea datelor poate fi extinsă până la 6TB cu trei unități SSD PCIe ce pot fi cu ușurință cuplate sau detașate de către utilizator.

X600 Pro duce această extensibilitate la un nivel superior, oferind baterii duble hot-swappable, alături de posibilitatea de a adăuga două baterii suplimentare, care împreună oferă mai mult de 240Wh într-un singur dispozitiv. X600 Pro include în configurația standard  sloturi pentru carduri PCMCIA și Express și suport DVD super drive sau unitate Blu-ray opțională, pentru o capacitate și mai mare atât pe teren, cât și în birou.

Profesioniștii care lucrează pe teren, cum ar fi cei care participă la operațiuni militare sau de siguranță publică, trebuie să fie capabili să comunice clar și eficient, să acceseze informații, să culeagă informații și să ia decizii critice, indiferent de locația lor. Conceput ținând cont de aceste nevoi, X600 oferă o gamă diversă de opțiuni de conectivitate de top în industrie, inclusiv Ethernet dual 2.5GBASE-T, Wi-Fi 6E, Bluetooth v5.2, opțional GPS dedicat și, de asemenea, opțional, 4G LTE cu GPS integrat. Dispozitivul include, de asemenea, mai multe interfețe I/O, cum ar fi Thunderbolt™4, USB 3.2 Gen 2 Type-A, HDMI, DisplayPort, VGA și port serial.

X600 include, de asemenea, cele mai recente funcții de securitate fizică și de securitate a datelor. Unitățile cu auto-criptare, cititorul de carduri inteligente, TPM 2.0, tehnologia Intel® vPro™, autentificarea facială opțională Windows Hello și cititorul de amprentă opțional păstrează datele sensibile în siguranță, în timp ce un slot de blocare Kensington încorporat poate fi utilizat pentru a proteja dispozitivul împotriva furtului.

X600 dispune de un ecran Full HD mare, cu diagonală de 15,6 inchi, opțional cu touch capacitiv în 10 puncte, ceea ce înseamnă că poate fi operat în condiții de temperaturi scăzute, umiditate avansată, sau chiar dacă utilizatorul poartă  mănuși. Tehnologia proprietară LumiBond® de la Getac oferă, de asemenea, ecranului, o serie de performanțe avansate: culori superbe, contrast și luminozitate (1.000 nits), făcându-l ușor de citit, chiar și în lumina directă a soarelui.

Cântărind mai puțin de 5 kg, X600 este destul de ușor pentru un dispozitiv atât de puternic, în timp ce factorul său de formă compact și cele două bateriile hot-swappable îl fac ideal pentru utilizare prelungită în teren. În plus, suportul pentru dispozitivele existente pe piață asigură clienții că pot utiliza X600 împreună cu o gamă largă de periferice, imediat ce noul model este scos din cutie.

La fel ca toate dispozitivele Getac, X600 este construit pornind de la caracteristici rugged pentru a rezista la impact și șocuri fizice, temperaturi extreme, umiditate și praf, asigurând cele mai înalte niveluri de performanță și fiabilitate în timpul operațiunilor pe teren.

Caracteristicile rugged includ protecție de clasă IP66, MIL-STD-810H, MIL-STD-461G și certificare CID2 (ANSI/UL 12.12.91) opțională, rezistență la vibrații și la cădere de la 1,2 m, precum și rezistenţă la coroziune.

Modelele X600 si X600 Pro vor fi disponibile prin partenerii ELKO Romania începând cu octombrie 2022.