grila digi

După lupte ce au durat luni bune, au presupus amenzi și procese în instanță, DIGI (RCS-RDS) a decis că este timpul să respecte legea. Mai exact, cel mai mare operator de telecomunicații din România este nevoit să opereze modificări în ceea ce privește grila de programe a serviciului de televiziune prin cablu.

Mai exact Digi are obligația de a aranja canalele de televiziune într-o ordine care să țină cont de tematica acestora, lucru pe care operatorul nu l-a respectat. Canalele de televiziune introduse în grilele sale au fost în prezent introduse disproporțional , canale mai mici de știri, de exemplu, au fost aruncate la final, în detrimentul unor alte posturi de știri mai mari.

DIGI a fost reclamat de mai multe ori de patronul televiziunii de știri Aleph News, Adrian Sârbu, ce acuza operatorul de discriminare. Consiliul Național al Audiovizualului a aplicat amenzi ce au fost contestate in instanță.

Consiliul Concurenței a investigat și ea operatorul pentru abuz de poziție dominantă, așa cum am scris aici

Într-o scrisoare trimisă abonaților săi cei de la Digi anunță că urmează să opereze schimbări majore in grila de programe.

Având în vedere modificările aduse Legii audiovizualului, de către Parlamentul României, cu susținerea Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) și a Ministerului Culturii, vă informăm că suntem obligați să modificăm grila de programe prin repoziționarea canalelor TV.

În consecință întreaga grilă de programe va suferi schimbări semnificative în ceea ce privește locul canalelor în grilă. Multe dintre canalele aflate până acum la sfârșitul grilei de canale vor fi regăsite la începutul grilei, precum și invers.

Cu toate că RCS & RDS și-a exprimat dezacordul cu privire la modificările legislative, modificări pe care le considerăm în detrimentul abonaților, legea a fost adoptată de către Parlamentul României fără a se ține cont de argumentele aduse de societatea noastră.

Vă anunțăm că aceste schimbări nu presupun eliminarea vreunui canal TV recepționat în prezent, ci doar repoziționarea canalelor în grilă. După actualizarea grilei, stabilirea ordinii canalelor poate fi realizată oricând de dumneavoastră din meniul televizorului, fie prin crearea propriei liste de canale favorite, fie prin aranjarea în ordine alfabetică.

Ne exprimăm regretul pentru eventualele inconveniente create.

Ce înseamnă asta ? Toate canalele de știri vor fi la un loc, la el ca și toate canalele de sport, toate canelele de filme, de muzică și așa mai departe. RCS-RDS găsise un artificiu de a creea grupuri distincte tematice: canalele de știri importante erau la începutul grilei, în timp ce alte canale de știri mai mici erau poziționate spre finalul grilei. La fel se mai întîmpla și cu canalele de sport sau de muzică...

Citește și : Cum rearanjezi lista de canale pe Samsung smart tv