dimineata blana

Piața matinalelor de la posturile de radio din România trece vara aceasta prin mai multe schimbări importante. Pro FM se alătură trendului de concedieri și renunță și el la echipa Sebastian Coțofană și Mădălina Petre (Veve)

Despărțirea de cei doi a fost confirmată recent, ultima emisiune Dimineața Blană de la Pro FM a fost difuzată pe 22 iulie.

Contactat de cei de la Paginademedia, Sebastian Coțofană a spus că motivul despărțirii este că cei din conducerea postului le-au spus : "noi nu suntem destul de buni, că matinalul nu e destul de bun..."

Pro FM nu are încă pregătită o grilă de programe pentru la toamnă și implicit nu a ales pe altcineva în locul lor.

Grila de programe de vară de pe site-ul postului este in construcție. În locul matinalului au fost puși Miruna și Gabriel Fereșteanu, care se ocupau de programul de seară. 

În urmă cu o lună, cel mai ascultat matinal radio din România a rămas și el fără prezentatori după ce Kiss FM a decis să nu mai prelungească contractele lui Andrei Ciobanu și Ionuț Rusu.

Pro FM face parte din trustul media al RCS-RDS, care mai deține și rețeaua Digi FM și posturile de radio Dance FM și Digi 24 FM în București. 

Conform ultimelor date de cercetare, matinalul Pro FM se afla pe locul 9 la nivel național ca număr de asculători cu audiențe la jumătate față de Digi FM și cu cifre de aproximativ 7 ori mai mici față de ocupantul primului loc, Kiss FM. 

Sebastian Cotofana anunta in urma cu ceva luni că a renuntat și la colaborarea cu postul de televiziune muzical UTV, post detinut tot de trustul RCS-RDS, unde se difuza și rubrica Politia Muzicii pe care o posta și pe canalul sau de Youtube. Tot pentru Paginademedia, Coțofană ar fi lăsat de înțeles că cei de la Kiss FM i-ar fi făcut o ofertă în urmă cu un an dar a ales să rămână la Pro FM. Nu este clar dacă acesta ar putea să facă până la urmă trecerea la Kiss FM.

Piața matinalelor radio este extrem de importantă pentru că ele reprezintă prime time-ul, adică cele mai importante emisiuni pentru un post de radio.