george simion

George Simion, liderul partidului AUR, catalogat drept extremist de mulți adversari, își face nuntă. Dar nu oricum ci exact cum a ajuns în politică ... profitând de mulți naivi care l-au votat pe vorbe frumoase si l-au sponsorizat.

Glumele despre Simion și nunta lui au curs pe rețelele de socializare după ce acesta a postat pe Facebook care nevoie de sute de kilograme de legume.

Primul mesaj al lui Simion de pe Facebook a sunat cam așa:


Și ca să fie și mai clar, omul nu avea nevoie să cumpere de la cineva sau să suțină un producător autohton etc, el a postat un comentariu la postare în care lămurește oamenii că legumele îi trebuie... le vrea .. și are exact numărul de kilograme necesar.


Postarea sa a strâns mii de reacții acide dar și comentarii pe măsură :

Gane: „cred că nu ați înțeles scopul postării...domnul ginerica nu vrea sa cumpere...vrea sa i se ofere”

Niculina: „Cât de penibil ești...cat de ...ai ajuns...mereu ai nevoie de atenție,cât ai sa mai "cerșești "atenția poporului și în câte moduri?Băi, trezește te la realitate,ca te pierzi pe traseu și ești tânăr!Doamne,ce PENIBIL!!!”

Cătălina „tot de pomana ca si branza?”

Gabriela: „aveti contractele de donatie pregatite? Sunt curioasa la executia bugetului acestui eveniment. Sursele de venit din care sunt acoperite cheltuielile si daca au fost impozitate veniturile primite in natura .....”

George Simion urma să primească de pomană și brânza de care ar fi avut nevoie de la George Becali, care între timp i-a retras oferta de donație pentru că ar fi făcut niște comentarii la adresa echipei FCSB.

De ce s-a enervat lumea pe Simion și nunta lui

Nimeni nu înțelege cum un om care nu are nici un venit a avut sumele necesare să ajungă parlamentar și să își cumpere un autocar cu care să umble prin țară pentru a își face campanie electorală. George Simion, liderul AUR, a făcut show pe internet, anul trecut, filmându-se când și-a ridicat salariul pe luna noiembrie 2021 de la casieria Parlamentului. El a declarat că, în fiecare lună, donează 90% din sumă, ceea ce ar însemna că, matematic, ar rămâne cu 1.216 lei în buzunar.

Așadar, mulți se întreabă cum e să trăiești cu doar 1216 lei pe lună și de unde vin restul de bani, necesari nu doar pentru a trăi, dar și ca să ai funcția pe care o ai. 

Având în vedere că venitul lui lunar net de 10.000 de lei este donat în proporție de 90 la sută, de fapt George Simion nici nu ar avea cu ce să-și plătească nunta. 

Nunta lui Simion are loc la .... Măciuca

Deși trăiește la limita sărăciei, George Simion își face nunta la Măciuca, la un resort de lux de patru stele din Oveselu. Liderul AUR a închiriat pentru nunta sa în întregime resortul  de lux, de patru stele, de la Oveselu-Vâlcea! Cum adică cu ce bani ? Cu ăia din salariul de parlamentar !!!

Nunta nu va fi una cu dar. Oricine vrea să participe la nuntă, trebuie să se înscrie în prealabil pe o listă. Intrarea la petrecere se va face pe baza unei brățări de acces, ca la marile festivaluri. Așadar, nunta lui Simion va fi un fel de Untold de Măciuca! 

Cum arată invitațiile la nunta lui Simion:


George Simion s-a implicat extrem de activ și a creat și o pagină dedicată evenimentului George și Ilinca Simion”. Acesta le-a recomandat celor care doresc să participe la eveniment să-și lase mașinile personale în marile orașe din apropierea locației, iar mai apoi să se urce în autocarele puse la dispoziție special pentru acest eveniment de către organizațiile AUR Vâlcea și Dolj.

Petrecerea ce va urma cununiei religioase a liderului AUR se dorește a fi o nuntă cu temă tradițională, iar toți participanții vor trebui să poarte costume populare. Petrecerea va fi în aer liber, pentru ca cei prezenți să poată dansa. Masa, de asemenea, va fi servită în aer liber. 

Vor fi și trei scene amplasate în zonă – una principală și două secundare – pe care vor concerta, printre alții, Theo Rose, Nicolae Furdui Iancu, Taraful lui Viorel Pană, Nicolae Voiculeț, Ionel Tudorache și Taraful de la Vărbilău, Carmen Șerban și trupa sa și Raluca Diaconu.

Așadar, cum organizezi o asemenea nuntă când ești sărac lipit pământului

George Simion are ca venituri doar salariul său de parlamentar... despre care s-a dat în spectacol că îl donează în proporție de 90%. Conform declarației sale de avere, publică pe site-ul camerei Deputaților, singura sa avere o o mașină Ford Fiesta din 2006. 

Din salariul de parlamentar câștigă 146422 RON... în rest declarația lui de avere este albă ca lacrima. Simion nu are alte averi, case, terenuri, credite depozite bancare ... nimic.



Gasiți declarația de avere aici. 

Deci, cu atâta tevatură, românul de rând se întreabă... de unde domnule banii necesari să faci un asemenea eveniment.

Politologii Andrei Țăranu și Cristian Pârvulescu au explicat pentru G4Media cum nunta lui Simion copiază nunta lui Corneliu Zelea Codreanu, fondatorul Mișcării Legionare, de extremă dreapta, și cum nunta capătă o dimensiune simbolică prin faptul că nu mireasa este actorul principal, cum se întâmplă la nunțile obișnuite, ci ”comuniunea conducătorului cu poporul său”.

Poți citi mai multe in articolul de aici. 

George Simion și-a transformat site-ul personal pe care îl folosea politic într-un site cu și despre nuntă, organizat de profesioniști, în detaliu, cu informații de la brățările de acces și transport la darul de nuntă, voluntari și unde susține că are de gând să direcționeze banii pe care îi va primi la nuntă. Darul lui Simion de la nuntă ajunge la o fundație condusă de un fost angajat guvernamental în subordinea lui Titus Corlățean și Vasile Dîncu. În privința darului de nuntă, Simion susține că este opțional, iar oamenii pot da bani fie direct la nuntă, fie în contul bancar al unei fundații despre care liderul AUR susține că va construi un spital mobil cu banii de nuntă.

Problema cu Simion e că , dacă e pe bune ce scrie lumea... 11.000 de fraieri ar urma să participe la serbarea câmpenească a unui așa zis patriot , care e de fapt un oportunist politic.