news românia

Consiliul Național al Audiovizualului a lăsat fără licență postul de televiziune News România care a fost închis.

Cu o istorie zbuciumată, plină de sancțiuni și probleme legate de respectarea legislației audiovizualului, News România s-a făcut remarcat după ce a preluat fostul eStrada. 

Celebru pentru promovarea și susținerea teoriilor conspirației legate de pandemia de coronavirus și nu numai, News România a fost locul preferat al tuturor conspiraționiștilor. 

Închiderea postului a avut loc după mai multe încercări ale conducerii de a obține o prelungire a licenței. Prima ședință a avut loc pe 21 iulie când CNA a respins prelungirea de licenţă, ceea ce echivalează cu închiderea postului de televiziune care a primit 13 sancţiuni în ultimele 6 luni.

După o oră şi jumătate de discuţii şi dezbateri, CNA a deciscă postul de televiziune News România nu merită un vot de încredere pentru următorii 9 ani. Au contat amenzile luate de-a lungul timpului pentru că au încălcat normele de informare corectă (modul în care a abordat subiecte precum vaccinarea sau războiul din Ucraina, cu accent pe conspiraţii şi informaţii neverificate).

In cadrul unei noi întâlniri ce a avut loc pe 2 august, reprezentanții postului au încercat fără succes să schimbe decizia forului. CNA a decis sa nu acorde licența postului News Romania iar operatorii vor trebui să îl scoată din grilă, lucru care a și început să se întâmple. 

Televiziunea și-a încetat emisia în cursul zilei de 2 august.