Cum să te faci de râs fiind Pro TV ? Dai o știre despre un manelist cum că a murit fără să verifici informația.

Nu trebuie să te chinui prea mult să te decredibilizezi în România mai ales când se presupune că faci jurnalism. In cazul de față nu vorbim de jurnalism ci de știri la kilogram. Ce este însă mai grav este că după ce încerci să dregi busuiocul, te faci că îți ceri scuze și apoi continui să-i terfelești numele omului.

Cum arată rectificarea informației:


Deci, ca să înțelegem cu toții, Salam are niște persoane apropiate care știau despre el că s-a drogat și a ajuns în stare gravă la spital. Tot, ca să se spele pe mâini, Pro TV citează presa tabloidă drept sursă, deși ce au făcut ei e fix presă tabloidă.

Valul de ironii de pe rețelele sociale au curs, mai ales după ce Florin Salam a postat un clip video cu el, pe Facebook:

„Am făcut acest filmuleț pentru că toată familia mea este în alertă din cauza mea, pentru că nu știu de sănătate mea. Există persoane care stau cu adevărat cu grija mea, mă refer la copiii mei, familie mea, le spun să stea liniștiți, că în două, trei zile o să ajung acasă. Nu vă îngrijorați sunt bine, mi-a fost puțin rău”, a spus cântărețul.

Fake News-ul, știrile la kilogram, click bait-ul, dezinformarea sau manipularea sunt duse de mult la rang de artă de multe publicații al căror succes se bazează pe credulii de pe Facebook 

La ce se pricep românii de minune e să facă haz de necaz:


Florin Salam a înviat, și nu la trei zile după scripturi ci la trei ore după "surse credibile"

Pentru cei care caută știri, să știți că ele se găsesc acum cu greu, prin diferite surse ... dar nu pe Facebook. 

După Antena 3 care difuza jocuri pe calculator ca sursă de informație pentru războiul din Ucraina și Digi 24 care a difuzat un interviu in rusă care relata total altceva decât ce spunea intervievatul (context și traducere greșită) ... a venit și rândul Pro TV să dea știrea exactă.  

Poate părea greu dar există butonul unfollow de pe Facebook !!! Folositi-l cu încredere !

Dincolo de știre, sociologul Gelu Dumincă a avut o postare care reflectă exact societatea în care trăim: