tom holland retele sociale

Actorul din Spider-Man, Tom Holland, a spus că se retrage de pe rețelele de socializare, deoarece găsește activitatea pe ele poate fi „în detrimentul” sănătății sale mintale.

Holland, în vârstă de 26 de ani, este cea mai recentă tânără vedetă, după Selena Gomez, care discuta despre cum site-uri precum Twitter și Instagram pot avea efecte dăunătoare.

Mulți fani l-au aplaudat online pentru asta, unul numind decizia „o mișcare inteligentă”.

Într-un videoclip postat online, Holland a spus: „Găsesc că Instagram și Twitter sunt suprastimulante, copleșitoare. Sunt prins și trec în spirală când citesc lucruri despre mine online și, în cele din urmă, este foarte dăunător stării mele mentale. Așa că am decis să fac un pas înapoi și să șterg aplicația.”

Holland joacă rolul super-eroului titular în Spider-Man: No Way Home, pe care criticii l-au lăudat anul trecut la lansarea sa și a avut un mare succes la box office.

În videoclipul, postat celor 67 de milioane de urmăritori pe Instagram, Holland a profitat de ocazie pentru a promova o organizație de caritate dedicată încurajării sănătății mintale pozitive în rândul adolescenților.

„Te rugăm să îți iei tot timpul de care ai nevoie”, a comentat un alt fan. "Lucrul care contează cel mai mult este bunăstarea ta."

Starul pop Justin Bieber, care a vorbit anterior despre propriile probleme de sănătate mintală, a răspuns: „Te iubesc, omule”.

Activitatea actorului pe social media devenise mai puțin frecventă în ultimele luni.

Anul trecut, un raport de la Institutul de Politică Educațională și The Prince's Trust a constatat că sănătatea mintală, bunăstarea și stima de sine ale adolescenților erau afectate de utilizarea intensă a rețelelor sociale.

Actrița și cântăreața Selena Gomez a remarcat în urmă cu câțiva ani că rețelele de socializare au fost „îngrozitoare” pentru generația ei, îndemnând oamenii să stabilească limite de timp pentru activitatea lor online.

Alte vedete precum Ed Sheeran, Camila Cabello și Demi Lovato s-au îndepărtat de rețelele sociale pentru anumite perioade de timp.