site tvr

Televiziunea Română rămâne în continuare acel mamut care insistă să rămână blocată în trecut deși se chinuie să rămână relevantă în epoca tehnologiei.

Postul public , finanțat cu bani de la guvern, și care în 2020 avea 2400 de angajați, conform declarațiilor de atunci ale lui Doina Gradea, are de luni bune probleme în a oferi un stream LIVE pentru canalele sale. 

Altfel spus, deși este o instituție a statului, Televiziunea Română nu are, de prin primăvară, nici o transmisie oficială a unui canal deținut... asta deși s-a lăudat recent cu relansarea postului de știri TVR info.

Posturile publice TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR Info si orice alt canal al televiziunii publice, nu se pot vedea decât în grilele operatorilor de cablu.

Asta se întâmplă în ciuda faptului că TVR ar fi avut în trecut un serviciu propriu de arhiva video a producțiilor sale, denumit TVR Plus. Serviciul a fost lansat în 2012 iar în ultimii ani a fost mai degrabă abandonat. 

Producțiile TVR sunt acum disponibile online prin încărcarea lor pe Youtube iar clipurile video sunt pur și simplu încorporate pe site-ul TVR+. Există însă și producții încărcate pe servere proprii ale TVR ... multe dintre ele neputând fi redate (n.a. nu se încarcă).

Revenind la transmisiunea LIVE pe internet a canalelor publice, TVR+ nu mai oferă acces la nici unul din posturile publice, promițând de săptămâni bune că :

"Platforma TVR+ va putea fi accesată în cel mai scurt timp"


Nu este, de altfel, prima oară când acest lucru se întâmplă. Anul trecut TVR se plângea că din cauza unor proceduri de achiziție pentru servicii CDN nu a putut încheia un contract în acest sens ... 

SITE-URILE TVR AU RAMAS BLOCATE IN EPOCA ANILOR 2010 ?

Pagina de internet a postului public TVR.ro, este marcată de browsere-ele web ca fiind nesigură. Asta pentru că postul public nu a implementat o conexiune securizată, o setare tehnica oferită de un instrument cunoscut sub denumirea certificat SSL.

Acelasi website al TVR.ro este în continuare indisponibil în versiune adaptată pentru dispozitivele mobile. Deși aproape jumătate din traficul web al site-urilor web este făcut de pe dispozitive mobile, site-ul TVR nu are această capacitate de a se adapta automat unei versiuni de mobil atunci când este accesat de pe un telefon sau o tableta.


Nici site-ul de știri al TVR nu are o conexiune securizată ... dar este monetizat cu reclame de la Google și ... pariuri sportive. Site-ul știrilor TVR are un banner publicitar la SuperBet.

Deși se chinuie să promoveze recent relansatul TVR Info, canalul de știri al TVR nu are transmisiune online si se vede doar in grilele operatorilor de cablu sau satelit.

Actualul șef al TVR a fost redactorului site-ului se știri Digi 24

Televiziune Română este condusă acum de Dan Turturică, jurnalist cu experiență, care înainte de a ocupa acest post a fost implicat în mai multe proiecte importante. Între noiembrie 2015 și februarie 2019 a fost redactorul sef al site-ului digi24.ro, unul din cele mai accesate site-uri din România.

Se pare că actualul director general nu a luat cu el și experiența din proiectele private la postul public și nu prea pare grăbit să resusciteze din morți prezența online a TVR.

Prezentatorul jurnalului de știri face live pe TikTok cum citește știrile

Radu Andrei Tudor, prezentatorul Telejurnalului de la TVR a început recent să se filmeze cu telefonul în timp ce prezintă jurnalele de știri de la postul public. El spune că inițiativa lui este de a se adresa publicului tănăr, deși este de fapt unul din singurele moduri în care putem vedea in direct o transmisiune a postului public de televiziune.

Când va ieși TVR din epoca internetului preistoric ?

Probabil că niciodată... TVR e la ani la lumină de alte posturi publice de televiziune din țări precum Italia sau Spania. 

Unde poți vedea online canalele TVR ? Mai multe aplicații online ale operatorilor de cablu oferă în grila lor acces la TVR 1, TVR 2 sau TVR 3. Digi, Vodafone sau Orange le oferă abonaților acces de pe telefon sau PC/Laptop la streamul live la posturilor publice de televiziune.