Potrivit ultimelor estimări Canalys, livrările globale de dispozitive purtabile au crescut cu 2,0% în T2 2022, la 41,7 milioane de unități, o revenire la creștere după o scădere de 3,7% în T1. 

Ceasurile de bază și ceasurile inteligente, clasificate în categoria ceasurilor de mână, au crescut cu 46,6%, respectiv 9,3%. Categoria ceasurilor de mână continuă să stimuleze dezvoltarea pieței dispozitivelor portabile, în timp ce produsele de bază au suferit o scădere mare de 35,5% în T2 2022. 

La fel ca piața smart personal audio, performanța pieței dispozitivelor portabile din India a fost punctul culminant în T2, cu o creștere impresionantă a livrărilor de 275. %, condusă de ceasuri de bază. În timp ce India s-a menținut pe locul trei în spatele Chinei și SUA în ceea ce privește livrările generale de dispozitive purtabile, ponderea sa a ajuns pentru prima dată la 15%.

Boom-ul de ceasuri de bază a alimentat creșterea Indiei, categoria reprezentând 91% din toate livrările de dispozitive purtabile din India, făcând India cea mai mare piață de ceasuri de bază din lume, cu 5,7 milioane de unități livrate, depășind China. 

„Regii locali, cum ar fi Noise, Fire-Boltt și BoAt, au găsit o formulă câștigătoare pentru a atinge rapid un nivel de livrare trimestrial de peste un milion de unități”, a declarat analistul Canalys Ashweej Aithal. 

„Accesibilitate ridicată și modele atrăgătoare, comercializate consumatorilor tineri și pricepuți, ajută furnizorii să îndeplinească cererea actuală. Dar utilizatorii au adesea nevoie de o implicare mai profundă cu dispozitivele și funcțiile de sănătate pentru a beneficia de ele. Utilizatorii vor căuta în curând dispozitive și funcții de sănătate îmbunătățite, cum ar fi o mai bună acuratețe a urmăririi și mai multe valori de sănătate. Furnizorii trebuie să anticipeze această schimbare a nevoilor oamenilor pentru a evita dezamăgirea utilizatorilor și pentru a continua să susțină creșterea.” Noise a condus piața dispozitivelor purtabile din India, cu o cotă de piață de 29%, urmată îndeaproape de Fire-Boltt și BoAt, cu cote de piață de 25%, respectiv 20%.


Apple continuă să domine piața globală a ceasurilor de mână cu o cotă de piață de 26%. Samsung a depășit Huawei cu o creștere solidă de 58%, livrând 2,8 milioane de ceasuri inteligente, în ciuda mult-așteptatei lansări a seriei sale Galaxy Watch 5 în T3 2022. 

„În spațiul Android, Samsung este lider în valorificarea ceasurilor sale pentru a-și îmbunătăți experiența de utilizare a ecosistemului premium. ”, a spus analistul Canalys Cynthia Chen. 

„Cele mai recente lansări de la Samsung și Garmin și lansările așteptate de la Apple și Google în lunile următoare intensifică concurența dintre ceasurile inteligente premium. Utilizatorii de ceasuri inteligente sunt mai bine informați despre ceasuri inteligente și vor alege dispozitivele care oferă cele mai bune capabilități de urmărire pentru cazurile de utilizare prevăzute, pentru urmărirea generală a sănătății sau urmărirea performanței sportive.”

„Experiența premium de utilizator se extinde de la design atractiv și calitate bună a construcției până la software intuitiv, integrare perfectă a ecosistemului și urmărire eficientă a sănătății. Deși sunt provocatori, furnizorii trebuie să dezvolte experiență și cunoștințe în dezvoltarea de software și algoritmi de urmărire, combinându asta cu o strategie solidă de sănătate digitală pentru a câștiga pe termen lung”, a adăugat Chen.