The Last of Us

HBO a celebrat The Last Of Us Day cu primul trailer pentru adaptarea foarte așteptată a jocului Naughty Dog. 

Clipul, care durează puțin peste un minut și jumătate, include unele dintre cele mai memorabile momente din titlul din 2013 (care tocmai a primit un remake complet pentru PS5). Prezintă clădirea înclinată de la un nivel timpuriu și o secvență de deschidere bombastică, precum și sunetul inconfundabil al unui Clicker. Se pare că  acest serial se va inspira și din expansiunea Left Behind.

Pentru cei neinițiați, The Last of Us spune povestea lui Joel (Pedro Pascal) și Ellie (Bella Ramsay). Perechea călătorește printr-o versiune în viitorul apropiat a SUA, care a fost devastată de o infecție fungică, care transformă victimele în creaturi agresive, asemănătoare unui zombi. Trailerul face o treabă solidă de a surprinde atmosfera terifiantă a jocului.

Este clar că HBO are mari speranțe în serial. Luna trecută, a avut o prezentare care a evidențiat proiecte viitoare cu primele imagini din serial. Deși nu există încă o dată specifică de lansare, The Last of Us va avea premiera pe HBO și HBO Max la începutul anului 2023.

Serialul, despre care se spune că este cea mai mare producție de televiziune din istoria Canadei, a fost filmat în Alberta din iulie 2021 până în iunie 2022. Este primul serial HBO care se bazează pe un joc video și este o producție comună Sony Pictures Television, PlayStation. Productions, Naughty Dog, The Mighty Mint și Word Games. 

Primul sezon va consta din zece episoade scrise de Craig Mazin și Neil Druckmann; acesta din urmă a scris și a regizat jocul. Compozitorul original al jocului Gustavo Santaolalla va compune partitura, iar Kantemir Balagov va regiza episodul pilot.