netflix europa centrală

Biroul Netflix din Europa Centrală și de Est a început să funcționeze în Varșovia, iar serviciul plănuiește investiții suplimentare atât în ​​conținut propriu, cât și în extinderea bibliotecii sale de titluri licențiate din întreaga regiune.

Biroul, care se află în prezent în spațiu temporar în timp ce își înființează sediul permanent, se concentrează pe sprijinirea afacerilor Netflix în regiunea Europei Centrale și de Est, care este alcătuită din 28 de piețe, inclusiv Polonia, Cehia, Ungaria, România și Croația.

Netflix notează că se împlinesc șase ani de când Netflix s-a lansat în CEE. Și-a localizat serviciul în Polonia în 2016, iar la scurt timp după aceea a devenit disponibil în română, cehă, maghiară, croată și ucraineană. Numai în Polonia, a investit peste 490 milioane PLN (aproximativ 115 milioane USD) în filme și seriale originale Netflix și a creat peste 2600 de locuri de muncă în producțiile sale (2020-2021).

În paralel, a investit constant în acordarea de licențe a multor titluri locale extrem de populare în Republica Cehă, România, Ungaria și altele.

Potrivit lui Anna Nagler, directorul de producții originale  în limba locală, CEE, „echipa Netflix CEE a început să opereze din Varșovia și este încântată să aibă la bord unii dintre cei mai buni specialiști din clasa sa. În următoarele câteva luni, serviciul de streaming se va concentra pe angajarea de noi specialiști și pe creșterea prezenței sale locale și a cooperării cu industria audiovizuală locală”.

Lukasz Kluskiewicz, director de Filme, CEE, a adăugat: „CEE găzduiește multe idei și scenarii grozave. Odată ajunși la Varșovia, vom fi și mai aproape de comunitatea creativă locală din regiune, ceea ce sper că se va traduce în proiecte și cooperări și mai fantastice”.