new amsterdam

Prima TV va difuza din această toamnă sezoanele complete ale serialului american New Amsterdam.

New Amsterdam este cel mai vechi spital public din America. Aici există o regulă unică, diferită de celelalte spitale: indiferent dacă pacienţii suferă de Ebola, sunt prizonieri ai unui penitenciar de înaltă securitate sau preşedinţi ai Statelor Unite, toţi, fără excepţie, sunt trataţi sub acelaşi acoperiş, la fel! Dar, ca în majoritatea instituţiilor publice medicale din lume finanţate de stat, subfinanţarea erodează dramatic reuşita eforturilor doctorilor.

Aşa începe povestea serialului New Amsterdam, o producţie iubită de milioane de oameni, care ajunge acum pe micul ecran şi în România, la Prima TV. Joi, 06 octombrie, de la ora 21.00, Max Goodwin, noul director medical de la New Amsterdam, tulbură aşa zisa normalitate a vieţii medicale de aici. New Amsterdam este un serial multiplu premiat cu premiul Asociaţiei Criticilor de film pentru Televiziune pentru cel mai bun serial de televiziune în 2021, premiul CinEuphoria 2020 pentru  Libertatea de expresie şi premiul  de Onoare - CinEuphoria 2020, acordat actorului Ryan Eggold.

Temele abordate în serial sunt extrem de actuale şi pentru realitatea din sistemul medical românesc, pornind de la birocraţie la subfinanţare, la personal insuficient până la subaprecierea pacienţilor faţă de actul medical. Max, interpretat magistral de Ryan Eggold, îşi propune să anihileze birocraţia şi să ofere îngrijiri excepţionale. Fără să accepte „nu”, drept răspuns, dr. Goodwin începe să desfiinţeze vechile obiceiuri din spital şi  demonstrează că nu se va opri de la nimic pentru a da o viaţă nouă acestui centru medical cu personal insuficient, subfinanţat, subapreciat.

Povestea serialului este reală, personajul Max Goodwin este inspirat de cel al unui un medic care a sfidat sistemul dintr-un vechi spital şi a povestit evoluţia  a doisprezece dintre pacienţii săi, luptându-se, el însuşi, cu cancerul! Acest medic a fost consultant pentru producţie.

Plin de dinamism şi bogat în trăiri şi răsturnări de situaţii spectaculoase, New Amsterdam spune, din 06 octombrie, de la ora 21.00, la Prima TV, poveşti emoţionante ce au în centru altruismul şi dragostea de oameni. Producţia are 5 sezoane, ce se vor vedea în fiecare joi, la Prima TV.

Serialul este disponibil on demand pe platforma Netflix, fiind denumit Spitalul Bellevue.