the crown 5

Trailerul oficial pentru cel de-al cincilea sezon foarte așteptat din The Crown a fost lansat de Netflix - o primă șansă de a vedea distribuția nou-nouță în interpretarea personajelor familiei regale pe care Peter Morgan le-a creat pentru prima dată în 2016.

Inspirată de evenimente reale, această dramatizare fictivă spune povestea reginei Elisabeta a II-a și evenimentele politice și personale care i-au modelat domnia.

Cu noul deceniu în pas, Familiei regale i se prezintă, probabil, cea mai mare provocare de până acum; întrucât publicul își pune în discuție în mod deschis rolul în Marea Britanie din anii '90.

În timp ce Regina Elisabeta a II-a (Imelda Staunton) se apropie de cea de-a 40-a aniversare a urcării la tron, ea reflectă asupra unei domnii care a cuprins nouă prim-miniștri, apariția televiziunii de masă și amurgul Imperiului Britanic. Cu toate acestea, noi provocări sunt la orizont. Prăbușirea Uniunii Sovietice și transferul de suveranitate în Hong Kong semnalează o schimbare seismică în ordinea internațională, prezentând atât obstacole, cât și oportunități. Între timp, problemele se apropie de casă.

Prințul Charles (Dominic West) își presează mama pentru a-i permite să divorțeze de Diana (Elizabeth Debicki), prezentând o criză constituțională a monarhiei. Zvonurile circulă pe măsură ce soțul și soția trăiesc vieți din ce în ce mai separate și, pe măsură ce controlul mass-media se intensifică, Diana decide să preia controlul asupra propriei narațiuni, încălcând protocolul familiei pentru a publica o carte care subminează sprijinul public pentru Charles și dezvăluie rupturile din Casa Windsor.

Tensiunile vor crește și mai mult, pe măsură ce Mohamed Al Fayed (Salim Daw) sosește la fața locului. Mânat de dorința lui de acceptare a ordinului cel mai înalt, el își valorifică bogăția și puterea făcută de el însuși pentru a încerca să-i câștige lui și fiului său Dodi (Khalid Abdalla) un loc la masa regală.

Scris de Peter Morgan, cel de-al cincilea sezon al The Crown îi are în rolurile principale pe Imelda Staunton în rolul Reginei Elisabeta a II-a, Jonathan Pryce în rolul Ducelui de Edinburgh, Lesley Manville în rolul Prințesei Margaret, Dominic West în rolul Prințului Charles, Elizabeth Debicki în rolul Prințesei Diana și Olivia Williams în rolul lui Camilla Parker Bowles. Jonny Lee Miller preia rolul lui John Major. De asemenea, sunt prezentate Claudia Harrison în rolul Prințesei Anne, Marcia Warren în rolul Reginei Mamă, James Murray în rolul Prințului Andrew și Sam Woolf în rolul Prințului Edward. În rolul tinerilor prinți vor fi Timothée Sambor și Senan West în rolul Prințului William și Teddy Hawley și Will Powell în rolul Prințului Harry. Prasanna Puwanarajah este Martin Bashir, Salim Daw este Mohamed Al Fayed cu Khalid Abdalla ca Dodi Fayed.

Sezonul 5 din serialul The Crown  se lansează la nivel global miercuri, 9 noiembrie.