angela lansbury

Angela Lansbury, cunoscută pentru rolul său de bunică-detectiv din serialul Murder, She Wrote (Verdict crimă), a murit la vârsta de 96 de ani, a informat familia ei.

Născută în 1925, ea a fost una dintre ultimele staruri ale Epocii de Aur a cinematografiei de la Hollywood.Actrița a murit în somn cu doar cinci zile înainte de a împlini 97 de ani.

Actrița de origine britanică, a cărei carieră s-a întins pe parcursul a opt decenii, a interpretat o gamă largă de personaje, în special o scriitoare de romane polițiste care rezolvă crime în serialul TV de lungă durată „Murder, She Wrote”.

Serialul Murder, She Wrote, în care a interpretat rolul unei îndrăzneţe autoare de romane poliţiste capabilă să devină detectiv-amator în timpul liber, i-a adus patru dintre cele şase Globuri de Aur.

Lansbury s-a născut la Londra în 1925 și a plecat în Statele Unite în 1940 pentru a evita războiul împreună cu mama ei, actrița Moyna McGill, care a jucat în mai multe filme la Hollywood.

Lansbury a studiat arta dramatică, iar cariera ei cinematografică a început rapid. Printre celelalte filme pe care le-a mai avut în palmares se numără „National Velvet”, „The Dark At the Top of the Stairs”, „Bedknobs and Broomsticks” și „The Mirror Crack’d”.

Actriţa, care a apărut în numeroase musicaluri şi în peste 60 de filme cu începere din anii 1940, a primit şi un Oscar onorific pentru întreaga sa carieră în 2014.