audiente netflix

Netflix a încheiat un parteneriat cu agenția de rating TV Barb, ceea ce înseamnă că audiențele sale vor fi măsurate de un organism extern, independent, pentru prima dată.

Mișcarea face din Barb primul serviciu de rating deținut de industrie din lume la care s-a alăturat Netflix.

Anterior, gigantul de streaming a lansat doar instantanee ale datelor sale de vizionare, subliniind succesul celor mai populare emisiuni ale sale.

Barb va începe să raporteze cifrele de vizionare Netflix din noiembrie.

Este o mișcare semnificativă pentru streamer și va oferi datele folosite de agenții de publicitate, concurenți și jurnaliști pentru a stabili succesul sau eșecul proprietăților Netflix.

Netflix nu este singurul streamer inclus - va fi listat și orice serviciu care reprezintă mai mult de 0,5% din totalul vizionărilor identificate. Aceasta înseamnă că este probabil să fie inclus și conținut de la servicii precum Disney și Amazon.

În timp ce BARB raportează vizionarea în flux atât la nivel de serviciu, cât și la nivel de program din noiembrie 2021, doar organizațiile sale de subscriere și cele cu o licență specială au avut anterior acces la datele Netflix.

Barb, care înseamnă Broadcasters' Audience Research Board, compilează măsurarea audienței și evaluările TV în Marea Britanie.

Agenția va raporta evaluările Netflix în același mod în care raportează vizionarea a peste 300 de alte canale de difuzare pe bază de abonament.

Vestea vine în timp ce Netflix se pregătește să lanseze un nivel susținut de anunțuri pentru platforma sa de streaming.

Co-șeful său executiv, Reed Hastings, a declarat: „În 2019, la conferința RTS de la Cambridge, am salutat ideea ca audiența Netflix să fie măsurată independent. Am păstrat legătura cu Barb de atunci și suntem încântați să ne angajăm față de măsurarea sa de încredere a modului în care oamenii se uită la televizor în Marea Britanie.

Datele de vizionare Netflix vor fi disponibile pentru toți abonații Barb începând cu dimineața zilei de 2 noiembrie, prin intermediul software-ului său de analiză existent și al altor sisteme.

Momentul coincide cu lansarea sezonului cinci al dramei The Crown, care ar putea avea un impact semnificativ în ratingurile lui Barb în primele săptămâni de includere a streamerului.