bbc first

Oferta de posturi tv din grila DIGI (RCS-RDS) include din această săptămână un nou post de televiziune: BBC First.

BBC First este un canal de televiziune de divertisment, care oferă programe de comedie, crime, drame și filme, provenind din Marea Britanie și în principal de la BBC. Canalul este deținut în întregime și operat de BBC Studios. 

Canalul a fost lansat la nivel internațional în 2014, lansându-se mai întâi în Australia. Este susținut de pauze extinse de publicitate localizată.

BBC First și-a făcut debutul drept canal liniar în Polonia pe 26 octombrie 2018, înlocuind BBC HD.

Comentând despre dezvoltare, Jacek Koskowski, director general și vicepreședinte pentru Polonia, BBC Studios, a declarat: „Trăim o eră de aur a dramei britanice, cu talente remarcabile care produc unele dintre cele mai bune producții de televiziuni din lume. Creșterea orelor de dramă pe BBC HD a fost parte integrantă a creșterii recente a canalului respectiv, iar acum mergem mai departe, oferind spectatorilor și mai mult din ceea ce își doresc. Împreună cu adăugarea de subtitrări în poloneză și engleză pentru prima dată, sunt încântat să introduc un canal de drame premium dedicat în Polonia”.

BBC a fost lansat apoi în Croația, Macedonia de Nord și Slovenia la 1 aprilie 2019.

BBC First a fost lansat în România pe 12 octombrie 2022, odată cu reorganizarea grilei de programe a RCS-RDS, fiind disponibil în grila pe poziția 99.