cartoon network

Miercuri, Warner Bros TV Group a concediat 82 de angajați din diviziile de scenarii, fără scenarii și animație, a confirmat pentru Polygon un reprezentant Warner Bros. Compania va lăsa libere 43 dintre posturile neocupate în prezent. 

În timp ce cele trei mărci Warner Bros. Animation (WBA), Cartoon Network Studios (CNS) și Hanna-Barbera Studios Europe vor rămâne distincte, echipele de dezvoltare și producție WBA și CNS vor fi reunite într-o singură divizie.

Potrivit Deadline, Warner Bros a dat înapoi cu privire la decizia sa inițială de a închide Atelierul de televiziune Warner Bros., care a fost conceput pentru a încuraja noi talente și pentru a oferi o rampă de lansare pe care mulți din industria animației au citat-o ca fiind de neprețuit pentru a ajuta creatorii marginalizați să reușească într-un domeniu extrem de competitiv. Atelierul va fi mutat în unitatea Discovery pentru diversitate, echitate și incluziune.

Aceste schimbări de la Cartoon Network Studios vin într-un moment în care unele dintre desenele sale au devenit deja mai greu de urmărit și găsit. Reducerile vin și în urma achiziției de către Discovery a Warner Media de la AT&T. HBO Max și Discovery Plus urmează să devină un singur serviciu de streaming în 2023. După ce a preluat conducerea în aprilie, CEO-ul David Zaslav, care a condus anterior Discovery, s-a angajat să reducă 3 miliarde de dolari drept cheltuieli ale companiei și a adoptat o abordare agresivă pentru a ajunge acolo.

Zaslav și-a îndeplinit promisiunea și, în principal, în zona divertismentului de gen. În august, Discovery a concediat 14% din personalul HBO Max și a anulat filmul Batgirl. Mai târziu în aceeași lună, desenele animate îndrăgite au fost smulse de la HBO Max, orbind creatorii desenelor animate. Zeci de episoade Sesame Street au fost scoase de pe platforma de streaming, iar alte emisiuni au fost complet eliminate – inclusiv preferatul fanilor OK K.O.! – Let’s Be Heroes, precum și Infinity Train, care a rulat timp de patru sezoane și nu mai este difuzată pe Cartoon Network. (Din fericire, poate fi găsit în continuare pe alte servicii de streaming.) Alte emisiuni precum Summer Camp Island și Victor și Valentino încă sunt difuzate pe Cartoon Network, chiar dacă nu le puteți găsi pe serviciul de streaming HBO Max.

Potrivit Variety, „producția va rămâne aceeași”, în urma consolidării WNA și CNS – dar răspunsul experților din industria animației nu a fost la fel de optimist. Polygon a vorbit cu un reprezentant Warner Bros. care a spus că CNS nu dispare și că are încă multe proiecte în dezvoltare. Adevărata întrebare este cum își va stabili prioritățile această divizie comună, care depinde mai mult sau mai puțin de ceea ce telespectatorii urmăresc de fapt și de ceea ce compania consideră profitabil.


Warner Bros. Animation (WBA) a creat câteva adevărate nestemate, mai ales în anii 1950-1960, printre care Tom & Jerry, Wile E. Coyote and the Road Runner, The Flintstones, Scooby-Doo și, bineînțeles, Looney Tunes. Dar de-a lungul anilor, WBA s-a adaptat la această formulă familiară, mai mult sau mai puțin cu multe adaptări și difuzându-le pe Cartoon Network. 

În timp ce amprenta Warner Bros. Animation se simte emblematică pentru trecut, Cartoon Network Studios a produs de-a lungul timpului seriale semnificative și inovatoare, care au trecut și testul timpului. Da, există reporniri, în special ale seriei incredibil de populare de la sfârșitul anilor '90 și începutul anilor 2000 de la Cartoon Network, cum ar fi Powerpuff Girls și numeroase iterații ale lui Ben 10.