românia halloween

Kiwi, una dintre cele mai importante companii tehnologice de călătorii, oferă date despre turiștii care vizitează România în această perioadă de Halloween. Dacă turiștii merg la Castelul Bran sau aleg petrecerile de Halloween din București, rămâne un mister.

Chiar și fără miturile ei pline de sânge despre Dracula, vârcolaci, castele bântuite și blesteme, România este o destinație atmosferică. Și nu mai mult în sărbătoarea înfricoșătoare de Halloween. Exista multe agentii de turism internationale care le prezintă turiștilor frumusețea Bucureștiului antic, frumusețea și mitologia bântuitoare a Sighișoarei și înfricoșătorul Castel Bran (alias Castelul lui Dracula) din Brașov. Pentru o aventură de Halloween, agențiile oferă tururi detaliate și aventuri in Transilvania. 

Principalele 6 țări din care vin turiștii care vizitează România sunt Italia, Franța, Israel, Germania, Spania și Marea Britanie. Alți turiști vin și din Statele Unite ale Americii și Portugalia.

Conform datelor Kiwi, Bucureștiul rămâne cel mai popular oraș, fiind vizitat de 64.8% dintre turiști, iar cele mai frecventate rute către oraș sunt prin Londra, Tel Aviv, Roma, Napoli și Barcelona. Urmează Cluj-Napoca, vizitat de 11.93% din turiști, iar apoi Iașiul, ce urmează să fie vizitat de alți 8.48%.

Într-o perioadă în care interesul pentru potențialul turistic crește (numărul total de rezervări către România pe Kiwi. a crescut cu 67.7% vara aceasta, comparativ cu vara anului 2021), se pare că turiștii aleg România pentru șederi de scurtă durată.

În această perioadă de Halloween, 48% dintre turiștii care au achiziționat zboruri dus-întors vor petrece mai puțin de 3 zile în țară, în timp ce 29% vor sta între 4 și 6 zile. În ceea ce privește planificarea vacanțelor, cei mai mulți turiști (54%) și-au făcut rezervările pentru sejururile în România cu 3 săptămâni și până la 2 luni în avans. 28% s-au decis asupra rezervării între 1 și 3 săptămâni înainte de plecare.

Se pare că pentru Halloween, turiștii nu s-au decis în ultimul moment.

De ce recomandă agențiile de turism România pentru călătorii de Halloween ?

  • Transilvania evocă imagini cu castele bântuite, biserici gotice și vampiri. Unde mai bine să petreci timp în preajma Halloween-ului decât în orașul Sighișoara din secolul al XII-lea, locul de naștere al contelui Dracula? 
  • Scoate-ți cele mai înfricoșătoare costume pentru o petrecere înfricoșătoare de Halloween în Cluj Napoca, fosta capitală a principatului istoric al Transilvaniei
  • Protejați-vă de diavoli și demoni cu o vizită la Salina Turda, un muzeu fascinant care prezintă istoria sării din regiune, cu un parc de distracții subteran.
  • Pătrundeți în trecutul comunist și în atmosfera înfloritoare și artistică actuală a Bucureștiului, un oraș adesea subestimat de călători. Arhitectura grandioasă a Palatului Parlamentului din anii 1980 este deosebit de uluitoare
  • O escală în satul tradițional săsesc Viscri vă expune ospitalității românești și mâncărurilor gătite de casă.

Datele privind rezervările pe Kiwi sunt extrase în perioada 1 ianuarie - 20 octombrie pentru călătoriile efectuate între 28 octombrie - 31 octombrie 2022.