grila digi tv

Ca urmare a publicării în Monitorul Oficial a Legii Nr. 190/2022, prin care Parlamentul României a modificat Legea Audiovizualului Nr. 504/2002 și a aprobării de către Consiliul Național al Audiovizualului, în ședința publică din 5 octombrie 2022, a avizelor de retransmisie, DIGI anunță clienții că are obligația de a modifica grila de programe TV, recepționată prin serviciul de televiziune prin cablu.

Astfel, DIGI demarează procesul de reorganizare a grilei, conform modificărilor din legea audiovizualului și, începând de miercuri, 12 octombrie, clienții din București și Ilfov vor recepționa noua grilă. Reorganizarea acesteia în toate județele se va realiza etapizat, după evaluarea impactului real al acestor schimbări asupra abonaților, respectiv în funcție de capacitatea companiei de a prelua și soluționa eventualele sesizări ale clienților cu privire la modificarea grilei.

Compania își propune să creeze o grilă de programe TV standardizată, cu o structură de bază similară la nivel național.

Pentru clienții care dețin set-up-box-uri DIGI sau televizoare cu profil DIGI (în principal modele produse începând cu anul 2014), reorganizarea canalelor TV în grilă se va realiza prin scanare automată, iar pentru cei care au televizoare fără profil DIGI sau mai vechi de anul 2014, va fi necesară o scanare manuală.

Cum arată grilele de programe în noua ordine propusă de DIGI

În mod inexplicabil DIGI a ales să pună canalele de sport înainte de posturile generaliste, cum ar fi fost normal. 

Aranjarea tematică a posturilor in grila de programe este: SPORT, GENERALISTE, INFORMATIVE, FILM, PENTRU COPII, DOCUMENTARE SI RELIGIOASE, MUZICĂ, ALTE TEMATICI, INTERNATIONALE, LOCALE, ADULT, 4K

CANALE NOI IN GRILA ?

Confrom grilei transmise, DIGI va introduce in grila posturile Prima Sport 2 HD, Love Nature 4K, M1 si BBC First HD. Se pare însă că dispar Aleph Business, Smart TV, Realistatea STAR si Realitatea Sportiva, Link Press TV, 24 MIX Teleshop sau DUNA.

Abonații companiei au posibilitatea, în continuare, de a configura ordinea posturilor TV, direct din meniul televizorului pe care îl dețin, prin crearea propriei liste de canale favorite sau prin aranjarea acestora în ordine alfabetică.

Cum poți schimba grila de programe DIGI TV dacă nu ești mulțumit de ea ?

Un tutorial extins despre aranjarea manuala a grilei de canale pe orice smart tv mai nou găsiti aici. 

Echipele tehnice monitorizează, permanent, procesul de reorganizare a grilei și vor interveni în cazul unor nefuncționalități ale serviciilor de televiziune. Totodată,  DIGI îți încurajează abonații să semnaleze eventualele incidente legate de această modificare, astfel încât specialiștii să verifice și să le remedieze cât mai rapid.

Citeste și: Războiul Aleph - Digi a ajuns la Consiliul Concurenței