intel

Producatorul de cipuri Intel Corp plănuiește o reducere majoră a numărului de angajați, probabil câteva mii, pe fondul unei încetiniri a pieței computerelor personale, a raportat marți Bloomberg News, citând persoane care cunosc situația.

Disponibilizările vor fi anunțate încă din această lună, iar unele dintre diviziile Intel, inclusiv grupul de vânzări și marketing, ar putea vedea reduceri care afectează aproximativ 20% din personal, potrivit raportului.

Compania avea 113.700 de angajați în iulie, a spus Bloomberg News. Intel a refuzat să comenteze cu privire la reducerea locurilor de muncă.

În iulie, compania și-a redus previziunile anuale de vânzări și profit, după lipsa estimărilor pentru rezultatele din trimestrul al doilea.

Inflația ridicată și redeschiderea birourilor și școlilor i-au determinat pe oameni să cheltuiască mai puțin pe computere decât au făcut-o în timpul blocajelor cauzate de pandemie.

Producătorii de cipuri sunt, de asemenea, sub presiunea restricțiilor cauzate de COVID-19 pe piața cheie de PC-uri din China și conflictul din Ucraina, care au dus la blocări în lanțul de aprovizionare și au afectat, de asemenea, cererea.

Directorul executiv al Intel, Pat Gelsinger, a lansat marți o notă angajaților companiei, subliniind planurile de a crea un model intern de turnătorie pentru clienții externi și liniile de produse ale companiei.

O afacere de turnătorie construiește cipuri pe care alte companii le proiectează, iar Taiwan Semiconductor Manufacturing Co este jucătorul de top în acest spațiu. Intel a construit în principal cipuri pe care le-a proiectat singur până acum.